Forza Horizon 2: τον κακό του τον καιρό!

Βροχές και καταιγίδες μέσα σε χωράφια
Τα ραλάκια στις κονσόλες είναι μια πονεμένη ιστορία. Ο περισσότερος κόσμος έχει κονσόλες κι έτσι νομίζει ότι GT και Forza είναι η απόλυτη κορυφή στα racing simulations. Πτωχοί τω πνεύματι… Και πάλι τα PCs τους ρίχνουν στα αυτιά, όχι μόνο στα γραφικά, αλλά και στην πιστότητα της προσομοίωσης, αυτό που λέμε “physics”. Τίτλοι όπως το Forza καλούνται να ανορθώσουν την εικόνα της χαμηλής απόδοσης του Xbox One, καθώς ένα racing game δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στα animations, ούτε στην πολυπλοκότητα των τοπίων. Ακόμη και στον τομέα των physics, δεν έχω παίξει το 5, αλλά στο 360 το Forza 4 και το Horizon σου έδιναν την αίσθηση ότι οδηγούσες τούβλο με ρόδες. Πολύ διαφορετική αίσθηση από το GT5 και έτη φωτός μακριά από τη ρεαλισιτκή αίσθηση καθαρόαιμων simulations όπως το iRacing, το rFactor, το Assetto Corsa ή το Project Cars.

Quote:

Cracks in the road will start to fill up with water, or if it’s just light rain the tarmac will just darken slightly

Αυτή είναι μια από τις πολλές αρλούμπες που συναντάς στα previews. Μιλάμε για κοτσάνες μεγατόνων! Ακόμη κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα κάτσεις τώρα εσύ στη μέση της κούρσας με exotic supercars στα 300km/h, να χαζεύεις τη βροχούλα που γεμίζει τις λακουβίτσες της ασφάλτου;; Και θα αντιληφθείς το χρώμα του δρόμου να σκουραίνει “σλάιτλι” στο ψιλοβρόχι;; Θα τρελαθούμε εντελώς;; Τις ίδιες π@π@ριές δε μας λέγανε για τα ψαράκια στο απαράδεκτο CoD Ghosts;; Τί λιβάνισμα είναι αυτό επιτέλους;;

crazy-girl-davvinci

Βέβαια, οι gaming editors που βάζουν στον ίδιο τουρβά ότι να ‘ναι, δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι για να κρίνουν. Με αυτόν τον τρόπο επικεντρώνονται σε εντελώς επουσιώδη θέματα όπως το αν το καινούριο Forza Horizon 2 θα έχει βροχούλα και δυναμικό καιρό. Όπα ρε μεγάλε! Κάτι δηλαδή που είχαμε δει από το GTR το 2004; και σε open-world τίτλο το 2010 από το Test Drive Unlimited 2; Δε λέω ότι το παιχνίδι δεν είναι αντικειμενικά ωραίο. Αλλά μου την έχει βιδώσει όλη αυτή η ιστορία με το next-gen και τα exclusives, που παρουσιάζονται λες και επανεφευρίσκουν τον τροχό.

Έτσι, με το ζόρι να ζπρώξουμε το Xbox One. Αν αύριο μεθαύριο έρθει το Linux/Steam και εκθρονίσει τα Windows από κύρια gaming πλατφόρμα στο PC, κάτσε εσύ Microsoft να στηρίζεις ξεπερασμένο hardware. Οταν ήδη το PS4 σε έχει ξεφτιλίσει.

Παρατήρησε και την άλλη μέγιστη σαχλαμάρα, τη δυνατότητα να οδηγείς off-road μέσα σε χωράφια. Πιο γελοίο θέαμα από μια Lamborghini να διασχίζει χωράφια δεν έχεις ξαναδεί. Υπενθυμίζω ότι το επίσης “next-gen” Forza 5 δεν έχει δυναμικό καιρό, χώρια που από περιεχόμενο είναι ένα χάλι μαύρο. Σου ‘ρχεται να τους ανοίξεις το κεφάλι που ανακοινώνουν την πίστα του Nürburgring, που ακόμη και το GT4 του 2004 είχε στάνταρ. Ευτυχώς που δεν τόλμησαν να τη χρεώσουν σαν DLC.

Galacticus's thoughts

Σε λιγάκι έρχεται και το Grid Autosport από τους Codemasters, να τους δώσει ακόμη ένα χαστούκι και σε γραφικά και σε simulation.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.