Sniper Elite 3: νόμιζες πως είχες νόμιμο key από τη Rebellion; ΧΑ!

Αν είσαι και εσύ ανάμεσα στους άτυχους των οποίων το “κλειδί” για το Sniper Elite 3 βρέθηκε στα χέρια hackers – και μεταπωλήθηκε… Bye-bye παιχνιδάκι!

Sniper_Elite_3_001.jpg

Εν μέσω των καλοκαιρινών πωλήσεων του Steam δεν θα μπορούσε να μην προκύψει και ένα… μπαχαλάκι. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η Rebellion, δημιουργός της σειράς Sniper Elite, ο τίτλος της οποίας έπεσε θύμα ψηφιακής κλοπής. Ψηφιακής κλοπής για την οποία καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι ίδιοι οι gamers!

Σύμφωνα με την Rebellion, ένας αριθμός “κλειδιών” για τον τίτλο κλάπηκε από αυτήν πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Στη συνέχεια, τα χακεροφρικιά κατάφεραν να τα πλασάρουν ως “επίσημα” σε μεταπωλητές του Steam, όπως τα Green Man Gaming και CDKeys.com – sites που, κατά τα άλλα, λειτουργούν νόμιμα και απλά φαίνεται πως “την πάτησαν”.

Μαζί τους “την πάτησαν” και όσοι είχαν αγοράσει τον τίτλο από εκεί (και όχι από οπουδήποτε αλλού ή απευθείας από το ίδιο το Steam), αφού η Rebellion αποφάσισε να ανακαλέσει τα κλεμμένα κλειδιά. Αποτέλεσμα, όποιος είχε αγοράσει τον τίτλο από εκεί, τώρα να έχει στα χέρια του το αντίστοιχο μιας παράνομης κόπιας που δεν λειτουργεί.

Ως συγγνώμη, η Rebellion αποφάσισε να… κάνει δώρο στους άτυχους gamers το… expansion του τίτλου, Target Hitler! Που προφανώς Είναι μια κίνηση δίχως το παραμικρό νόημα, αφού αν δεν έχεις το παιχνίδι, το όποιο DLC για αυτό είναι άχρηστο. Έτσι, για να το χαρούν, καλούνται να… αγοράσουν και πάλι το παιχνίδι, στο πλήρες κόστος τους – σίγουρα μεγαλύτερο από ότι αν, αντίστροφα, είχαν το παιχνίδι και επέλεγαν να αγοράσουν το DLC.

Sniper_Elite_3_002.jpg

Και υπάρχουν και οι ακόμη πιο άτυχοι, οι πραγματικοί… γκαντεμόσαυροι της παρέας – που έχουν κάθε δικαίωμα να κλαίνε και να ουρλιάζουν: αυτοί που είχαν αγοράσει το παιχνίδι και, επιπλέον, είχαν… προ- παραγγείλει το DLC, που τώρα δεν θα έχουν το παιχνίδι, και θα έχουν ΔΥΟ φορές άχρηστο το ίδιο DLC στα χέρια τους αν, εκβιαστικά, δεν το ξαναγοράσουν.

Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο αφού “έκατσε” εν μέσω των καλοκαιρινών πωλήσεων – με τρελές εκπτώσεις – του Steam, με τους gamers να κατηγορούν την Rebellion με το σκεπτικό πως ίσως πουλήθηκαν περισσότερα κλειδιά σε χαμηλότερη από ό,τι περίμενε τιμή, λόγω της έκπτωσης, και αποφάσισε να… τα ακυρώσει σε μια προσπάθεια “price fixing“.

Κάτσε! Έχει κι’ άλλο!

Κάποια καταστήματα, ακόμη και αν δεν φάνηκαν (ή δεν ακούστηκε) να έχουν επηρεαστεί από το πρόβλημα, ανακοίνωσαν πως μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα από την αγορά του τίτλου σε όποιον το επιθυμεί. Παράλληλα, το CJS-CDKeys ανέφερε σε ένα blog post πως “αυτός” (δεν είπαν όνομα) που η Rebellion κατηγορεί πως “έκλεψε” τα κλειδιά του τίτλου στην πραγματικότητα είχε νομικά το δικαίωμα διάθεσης τους σε πωλητές, και πως η λέξη “κλοπή” από πλευράς της αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μάλλον η όλη ιστορία θα έχει και συνέχεια. Αν δεν είσαι ανάμεσα στα… “θύματα”, πάρε πασατέμπο!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.