Όλα νεότερα στο κινηματογραφικό Splinter Cell

Τι να εννοεί, άραγε, ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής εκδοχής της διάσημης σειράς παιχνιδιών της Ubisoft, Splinter Cell, όταν λέει πως θα είναι “νεότερη”; Να αρχίσουμε να ανησυχούμε;

Quote:

Όλα στο Splinter Cell θα είναι νεότερα

…και μάλλον, όπως αναφέρει και το Bleeding Cool, βασικός λόγος για αυτή τη δήλωση είναι πως το ρόλο του Sam Fisher στην κινηματογραφική εκδοχή της σειράς έχει ο Tom Hardy, που τυγχάνει “κάτι πάνω από τα 36”.

Tom Hardy

Και μάλλον όλοι γνωρίζουμε την απάντηση στην ερώτηση “τι θα ήταν πιο γελοίο, να γεράσουν τον Tom Hardy με make up, ή να κάνουν νεότερό τον Sam Fisher στο σενάριο”.

Όσο για τον εξοπλισμό του και, κυρίως, τα χαρακτηριστικά πράσινα γυαλιά με τους τρεις φακούς του Sam Fisher, σήμα κατατεθέν της σειράς, είπε αυτό που κανείς δεν θα ήθελε να ακούσει αφού δείχνει προς ένα εντελώς τυπικό σενάριο:

Quote:

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού θα βρίσκονται σίγουρα στην ταινία, αλλά υπάρχει και η διασκεδαστική φάση όταν τα χάνεις. Όταν τα ξεφορτώνεσαι όλα και βάζεις τον χαρακτήρα να πρέπει να δουλέψει χωρίς αυτά.

splinter cell blacklist 002

Το οποίο, αυτομάτως, μας έδωσε το γενικό μοτίβο για όλο το σενάριο της ταινίας:

  • Ο Sam Fisher είναι μυστικός πράκτορας με gadgets για μεγάλη ακόμη πιο μυστική υπηρεσία.
  • Ο Sam Fisher προδίδεται/μπαγλαρώνεται από κακούς/καλούς/”για χάρη της αποστολής” και καταλήγει να χάνει όλα τα gadgets στα οποία βασιζόταν μέχρι σήμερα.
  • Ο Sam Fisher την σκαπουλάρει δίχως τα gadgets του, χάρη στις ικανότητες, την εφευρετικότητα και τη σκληρή εκπαίδευση του.
  • Ο Sam Fisher ξαναπαίρνει τα gadgets του, οπότε τώρα είναι ακόμη πιο “βαράω και δέρνω”, οπότε και παίρνει εκδίκηση από αυτόν από τον οποίο χρειάζεται να πάρει εκδίκηση.
  • The End.
  • Αφήστε τα πατατάκια και τα κουτάκια των αναψυκτικών στους κάδους απορριμμάτων καθώς βγαίνετε από την αίθουσα.
  • Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε.
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.