Το πιο… άτοπο level-up στο World of Warcraft

Παίκτης του World of Warcraft κατάφερε να φτάσει στο max τον χαρακτήρα του δίχως ουσιαστικά να… παίζει!

Φαντάσου να ξεκινάς ένα παιχνίδι στο οποίο καλείσαι να συμμετάσχεις σε μια μεγάλη, μαγευτική περιπέτεια, που θα σε ταξιδέψει σε νέους κόσμους και ξενικές τοποθεσίες, στο οποίο θα γνωρίσεις ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θα πολεμήσεις τρομακτικούς κακούς. Καθώς ξεκινάς την περιπέτεια σου σε αυτό, το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται, είναι ένας… σκουπιδοτενεκές, ακριβώς στο σημείο της αφετηρίας, δίπλα σου. Οι περισσότεροι θα τον αγνοούσαν. Εσύ, τι κάνεις;

Αντί να ξεκινήσεις το ταξίδι σου, θα αγνοείς τα πάντα, κάθεσαι δίπλα στον σκουπιδοτενεκέ και… “τον παίζεις ταμπούρλο”. Όχι ακριβώς αυτό που θα έκαναν οι περισσότεροι, και σίγουρα όχι αυτό που είχαν κατά νου οι δημιουργοί του παιχνιδιού.

World of Warcraft - Mists of Pandaria

Το παραπάνω παράδειγμα προφανώς δεν είναι αυτό που έκανε ο Doubleagent, όπως είναι γνωστός ο συγκεκριμένος χρήστης, αλλά αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για να καταλάβεις την… αντιστοιχία!

Ο συγκεκριμένος παίκτης του world of Warcraft, που λες, με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, ως ένας pandaren, αντί να επιλέξει κάποια πλευρά, όπως θεωρείται αναγκαίο, για να συνεχίσει την περιπέτεια του σε αυτό, προτίμησε να… παραμείνει ουδέτερος για πάντα!

Έτσι, δεν έφυγε καν από την ζώνη εκκίνησης του τίτλου, δεν ταξίδεψε σε άλλες τοποθεσίες, δεν σύναψε συμμαχίες με άλλους χαρακτήρες (σε έναν, θυμίζουμε, εξ’ ορισμού multiplayer παιχνίδι), δεν πολέμησε μεγάλους κακούς. Έμεινε εκεί, να… περιφέρεται σε χωράφια και να μαζεύει βότανα! Για δύο ολόκληρα χρόνια!

Τώρα, δύο χρόνια μετά, κατάφερε να φτάσει στο level 90 τον χαρακτήρα του, φτύνοντας στο πρόσωπο της όποιας εικονικής βίας, ξεχνώντας τι θα πει “αδρεναλίνη”, αποτελώντας την απόλυτη υλική εκδοχή του όρου… “βαρεμάρα”.

Κατά τον ίδιο, η εμπειρία ήταν… “χαλαρωτική”.

Ζζζζζ….Χρρ….ζζζζ…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.