Νέο adventure από τον “μπαμπά” του Flashback

Ο δημιουργός του κλασικού, χιλιοβραβευμένου και “με τις καλύτερες πωλήσεις ever στην ιστορία του Γαλλικού software” Flashback, επιστρέφει με ένα νέο adventure.

Το όνομά του είναι Paul Cuisset. Όχι, όχι του παιχνιδιού, αυτό θα λέγεται Subject 13. Ο Paul είναι ο “μπαμπάς” του, καθώς και, αναμεσα σε άλλα, του παλαιότερου, all time classic Flashback, που πολλοί λανθασμένα θεωρούσαν sequel του Another World, λόγω του παρομοίου στυλ γραφικών τους*.

Info

Αμφότεροι οι τίτλοι βασίστηκαν στην τεχνική του rotoscoping, με τους γραφίστες τους να “ξεπατικώνουν” την κίνηση πραγματικών ανθρώπων σε στυλιζαρισμένα γραφικά.

Paul_Cuisset_001.jpgΟ κύριος Cuisset δεν είναι αυτό που οι Αμερικάνοι λένε “one trick pony”, δηλαδή, “έκανε μια επιτυχία και πάει”: ήταν για αρκετά χρόνια ο βασικός designer της Delphine Software, που μας έδωσε τον προαναφερθέντα τίτλο και παρέμεινε για αρκετά χρόνια μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας παραγωγής ψυχαγωγικού λογισμικού στην Γαλλία, ενώ έχει και πλήθος άλλων – από πραγματικά “κλασσικών” μέχρι “απλά αναγνωρίσιμων” – τίτλων στο βιογραφικό του: Operation Wolf, Space Harrier, Future Wars, Operation Stealth, Cruise for a Corpse, Moto Racer 3…

Δυστυχώς, όμως, μαζί με αυτά, στη λίστα τίτλων του συναντούμε και τα… Shaq Fu και Amy. Για το πρώτο, θυμίζουμε πως ο ίδιος ο Shaquille O’Neal ανέφερε, κατά την προσπάθεια χρηματοδότησης του reboot του, πως αυτός και η παρέα των προγραμματιστών του “δεν θα ξαναέκαναν τις βλακείες του παλαιότερου τίτλου”.

Ody's thoughts

Εντάξει, μπορεί να μη θυμάμαι ακριβώς ΠΩΣ το είπε, αλλά πάνω-κάτω, αυτό ήταν το νόημα!

Για το δεύτερο, κοινό και κριτικοί δεν είχαν να πουν και τα καλύτερα λόγια, και ο τίτλος ήρθε και πέρασε πραγματικά απαρατήρητος.

flashback_002.jpg

Το όνομά του κ. Paul Cuisset, λοιπόν, δεν αποτελεί από μόνο του εγγύηση για την ποιότητα ενός τίτλου, ενώ ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και κομματάκι ανησυχητικό πως ο τίτλος θα κυκλοφορήσει από την Microids, μια εταιρεία που… μάλλον οργάνωνε τρικούβερτο γλέντι όποτε κάποιος τίτλος της κατάφερε να ξεπεράσει σε βαθμολογία το 7 στα 10, με τους περισσότερους να παίζουν σε μέτρια (ή και κατώτερα) επίπεδα.

Το σεναριάκι του, πάντως, έχει το ενδιαφέρον του, αλλά και αυτό δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: ο καθηγητής Φυσικής Franklin Fargo ξυπνά σ’ ένα περίεργο κτίριο, δίχως να θυμάται πως βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο που θυμάται, καθώς μια περίεργη φωνή τον αποκαλεί “Υποκείμενο 13” (Subject 13), είναι ο θάνατος της αρραβωνιαστικιάς του.

Ο παίκτης θα κληθεί να αλληλεπιδράσει με το τρισδιάστατο περιβάλλον, να συλλέξει, χρησιμοποιήσει και τροποποιήσει αντικείμενα, που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια προς την φυγή του. Στόχος του, όχι μόνο η απόδραση του, αλλά και, ως νέος… Old Boy, να καταλάβει γιατί τον φυλάκισαν – και ποιοι.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί που θα δούμε τον τίτλο, αλλά μάλλον μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα από τώρα τα PCs.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.