Η Naughty Dog παρουσιάζει το Uncharted 4

Αν νόμιζες πως το The Order ήταν εντυπωσιακό… δεν έχεις δει τίποτα!

uncharted_4_004.jpg

Μετά από φήμες και εικασίες σχετικά με το ποιος θα ήταν ο “μεγαλύτερος” τίτλος που η Sony θα έδειχνε στο event της, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και ένα κλέψει τις εντυπώσεις κρατώντας τον για το τέλος. Και, ναι λοιπόν, ήταν το νέο Uncharted.

Αν και δεν έδειξε δράση μέσα από τον ίδιο τον τίτλο, το cinematic τις αποκαλύψεις του, και όπως συνηθίζει μέχρι σήμερα με τη σειρά η Naughty Dog, “έτρεχε στην engine του”, και έτσι αντικατόπτριζε ως ένα σημείο τα γραφικά που πραγματικά θα δείχνει ο τίτλος όταν, με το καλό, κυκλοφορήσει. Και τι γραφικά…

Μέχρι σήμερα, θεωρούσαμε το The Order τον πιο εντυπωσιακό από όλους τους τίτλους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο PlayStation 4. Όχι πια. Αν και, όντως, το The Order είναι πάρα πολύ καλό, το Uncharted 4 φαίνεται να βρίσκεται δύο βήματα μπροστά. Όπως θα δείτε στο βιντεάκι, η λεπτομέρεια στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει ρεαλιστικές γκριμάτσες που μεταφέρουν ξεκάθαρα τα συναισθήματα και τις σκέψεις του δίχως να χρειάζεται… συνοδευτική αφήγηση ή πρόσθετο κείμενό.

Αν και, προφανώς, η σειρά είναι τώρα πια τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα PlayStation, ώστε η Sony δεν θα άφηνε την Naughty Dog να την τερματίσει, ο υπότιτλος του Uncharted 4, “A Thief’s End”, σε συνδυασμό με την… μαύρη μαυρίλα του cinematic, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε αυτόν θα δούμε αυτό που δεν τόλμησαν, τελικά, να μας δείξουν στον προηγούμενο τίτλο: τον θάνατο της πατρικής φιγούρας του πρωταγωνιστή, Jake Sullivan.

Ody's thoughts

Διότι, είπαμε, με τέτοιον υπότιτλο και τόση μαύρη μαυρίλα… κάποιος θα πρέπει να πεθάνει, σωστά; Και, σύμφωνα με τον υπότιτλο, θα είναι ένας κλέφτης. Ποιος άραγε; Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.