Η απόδειξη ότι Ubisoft… ευνούχισε επίτηδες το Watch Dogs στα PCs

Όπως συνηθίζεται στο PC gaming, πειραχτήρια εντόπισαν ανάμεσα στα αρχεία του παιχνιδιού και κάποια που δεν χρησιμοποιούνται στον τελικό τίτλο. Έλα που, όταν τελικά χρησιμοποιούνται, τον αναβαθμίζουν!

Watch Dogs - Wallpaper 001

Ως έμπρακτη απόδειξη του ότι όντως το Watch Dogs δείχνει χειρότερο όπως, τελικά, κυκλοφόρησε στα PC, σε σχέση με το τι μας είχε δείξει αρχικά η Ubisoft, modders εντόπισαν στο παιχνίδι αρκετά από τα αρχικά εφέ που είχαμε δει στα πρώτα trailers του.

Βελτιωμένος φωτισμός, καλύτερη απεικόνιση καιρικών συνθηκών… γενικά, ένα τελικό αποτέλεσμα πολύ πιο κοντινό σε αυτό που μας είχε δείξει αρχικά η Ubisoft, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει, σε σχέση με την… μετριότητα που κυκλοφόρησε τελικά.

watch_dogs_-_Google_Search008.jpg

Όσο για το γιατί μπορεί να το έκανε αυτό; Δηλαδή, τον επίτηδες “ευνουχισμό” της έκδοσης για PC; Μα, είναι προφανές, Μπάμπη μου! Αν η τελική έκδοση για PC έδειχνε τόσο εντυπωσιακή όσο μας είχε δείξει αρχικά η Ubisoft, πως θα στεκόταν διπλά στις εκδόσεις για PlayStation 3 και Xbox 360; Και, ίσως ακόμη σημαντικότερο, την εντύπωση θα προκαλούσε στον κόσμο το ότι οι εκδόσεις για τις κατά τα άλλα “next-gen” κονσόλες, το PlayStation 4 και το Xbox One, δεν θα μπορούσαν να “σηκώσουν” τα ίδια εφέ;

Αν κανείς πιστεύει πως όλα αυτά είναι θεωρίες, μάλλον αξίζει να αναφέρω πως ανάμεσα στον κώδικα των “ξεχασμένων” εφέ εντοπίστηκε και ένα σχόλιο, προφανώς από έναν από τους developers του τίτλου, που λέει απλά..:

Quote:

This is PC only, who cares.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • George Lolas

  Ας κυκλοφορούσαν το παιχνίδι στα PC έναν μήνα αργότερα πχ. Όσοι το θέλανε στις κονσόλες, θα το έπαιρναν εκεί, όσοι θέλανε καλύτερο οπτικό κομμάτι, θα περίμεναν για την PC έκδοση. Αλλά είναι και το θέμα του PR. Πώς θα μπορούσαν να σπρώξουν έναν “πετσωκομμένο” τίτλο για τις next-gen (να τις κάνει ο Θεός) κονσόλες, όταν θα μπορούσαν όλοι να περιμένουν για την καλύτερη έκδοση;

  Τώρα θα μου πείτε ποια καλύτερη έκδοση, αφού το game στα PC τρέχει σαν κουτσό μουλάρι σε ανύφορο;

 • galacticusX

  Στα PCs τα πάντα είναι σχετικά, γιατί ο καθένας κρίνει ανάλογα με το σύστημά του. Π.χ. ο πολύς Totalbiscuit θεωρεί ότι οποιοδήποτε παιχνίδι είναι unplayable κάτω από τα 120fps / 1440p. Βέβαια δεν έχουμε όλοι 2SLI titanium ούτε Core i7 Extreme Edition. Και απ’ ότι είδα, οι βελτιώσεις δεν είναι πάντοτε υπολογίσιμες, μάλιστα μερικές φορές είναι χαζές, όπως το bokeh effect που θολώνει το βάθος. Για φωτογραφία είναι πολύ όμορφο, αλλά στο παιχνίδι δεν έχει νόημα. Αμφιβάλλω αν μετά από λίγες εβδομάδες ασχολούμαστε με αυτό, μου φαίνεται ότι τέτοια θέματα γίνονται ανατολικά ζητήματα για να ασχολούνται τα μεγάλα media outlets.

 • Lefteris

  σαν φάρσα ακούγεται όλο αυτό …