Άρχισαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του Steam

Tags: , ,

Βοήθεια, βοήθεια, ας με σταματήσει κάποιος, δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω!

Steam_Summer_Sale_2014_002.jpg

Τώρα, βέβαια, θα μου πεις, λεφτά υπάρχουν; Δεν υπάρχουν! Όταν, όμως, βλέπεις το The Witcher στα… €2, έναν τίτλο που μπορεί να σου χαρίσει περισσότερες από 30 ώρες ψυχαγωγίας, το αντίστοιχό του να έχεις πάει 15 φορές στον κινηματογράφο, έτσι, για να τα βλέπουμε συγκριτικά… “τα σκας”, δεν “τα σκας”;

Φυσικά, όπως έχουμε μάθει πια και από τις παλαιότερες πωλήσεις του, δεν έχει κανένα νόημα να σας μιλήσω για την λίστα τίτλων που υπάρχει αυτή τη στιγμή εκεί, αφού το πιθανότερο είναι πως όταν το διαβάσετε αυτό και επισκεφτείτε το Steam θα έχει ήδη αλλάξει.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως για μια ακόμη φορά θα δείτε να παρελαύνουν τίτλοι εκεί σε τιμές-σκότωμα, ενώ αν κάνεις το αντιμετωπίσει έξυπνα, μπορεί με λίγα χρήματα να αποκτήσει παιχνίδια για όλο το χρόνο!

Παράδειγμα: μαζί με τον προαναφερθέντα τίτλο, αποφάσισα να αγοράσω και το Garry’s Mod, με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν. Γνωρίζω πολύ καλά πως πρόκειται για έναν τίτλο sandbox, με τον οποίο μπορείς να ασχολείσαι για αρκετές δεκάδες ώρες, και στον οποίο το πιθανότερο είναι πως θα “λιώσει” για αρκετό διάστημα και το έτερον ήμισυ.

Μου κόστισε περίπου €3,5.

Πόσο θα κόστιζε, είπαμε, η οποιαδήποτε άλλη “ψυχαγωγική εμπειρία” για δύο άτομα;

Έτσι, λοιπόν, ελέγχοντας αρκετά συχνά την λίστα “τίτλων κάτω από τα €5” μπορεί κανείς να γεμίσει την συλλογή του με πολλά-πολλά παιχνίδια, ενώ τα “flash sales” είναι το σημείο στο οποίο αξίζει να ρίχνεις μια ματιά δυο- τρεις φορές τη μέρα για να βρεις με σημαντική έκπτωση νεότερους / δημοφιλέστερους / πιο “εμπορικούς” τίτλους που ακόμη δεν έχουν… ξεπέσει κάτω από τα €5.

Αυτό, πάντα, για την περίπτωση που τους θέλεις εδώ-και-τώρα, και δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι… τις εκπτώσεις του επόμενου καλοκαιριού.

Το πρόβλημα, βέβαια, στο οποίο οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, είναι πως ειδικά με όσους τίτλους κοστίζουν αρκετά φθηνά, τίτλος με τον τίτλο, παιχνίδι με το παιχνίδι, ο αριθμός αυξάνει γεωμετρικά, και μπορεί να είναι ευχάριστο το ότι “επεκτείνεται η συλλογή σου”, μα παράλληλα… ξεφουσκώνει το πορτοφόλι σου!

Πρόσεξε, λοιπόν, γιατί μπορεί “αυτά τα παιχνίδια με δύο ευρώ το καθένα να είναι ευκαιρία”, αλλά αν το σύνολο τους είναι… 100, “μπήκες μέσα” κατά €200!

Και το τονίζω αυτό διότι η περίοδος εκπτώσεων του Steam είναι, ακριβώς, “περίοδος”, και διαρκεί αρκετές μέρες, όχι μόνο μια. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να πεις τη μια μέρα “εντάξει, θα σκάσω 5-10 ευρουδάκια” και… να το επαναλάβεις και την επόμενη, την μεθεπόμενη, την παραμεθεπόμενη.

Και τσουπ, “μπήκες μέσα” κατά €200!

Ody's thoughts

Για όσους επιμένουν να θέλουν να μάθουν, θα ομολογήσω ότι δεν κρατήθηκα, αφού είχα αρκετό καιρό να αγοράσω ένα παιχνίδι. Και… “το ξέσκισα”. Χάλασα ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ για τα:

The Witcher

The Witcher 2

Audiosurf

BIT.TRIP Presents… Runner2: Future Legend of Rhythm Alien

Gunpoint

…από τα οποία τα δύο πρώτα παρέχουν 30 με 40 ώρες παιχνιδιού το καθένα, το Audiosurf είναι ένας τίτλος “μουσικής-ρυθμού” που λειτουργεί με όποιο MP3 του δώσεις (βλέπε “άπειρο gameplay – μέχρι να το βαρεθείς”), το BIT.TRIP είναι ένα χιλιοβραβευμένο παιχνίδι με… περισσότερες από 100 πίστες, και όλα κόστισαν από δύο μέχρι τέσσερα ευρώ το καθένα.
Εξαίρεση, το Gunpoint, που δεν το γνώριζα, είδα το trailer και “κόλλησα”, αφού αποτελεί έναν απίστευτα πρωτότυπο συνδυασμό γρίφων και δράσης α-κρι-βως στο στυλ που αρέσει και σε μένα και στην σύζυγο, ενώ συνοδεύεται και από editor, με τον οποίο μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου πίστες.

Αυτή η τελευταία… υπερβολή με “έβαλε μέσα” κατά… εμ… άλλα €3,5 και ανέβασε το σύνολο στα €16. Να δω τι θα πω, τώρα, στη γυναίκα. Ίσως να της το αφήσω να τρέχει στον υπολογιστή και να κρυφτώ… :-D

Και μια ερωτησούλα: ομολογώ πως έχασα το Far Cry 3 όταν κυκλοφόρησε, και τώρα το βλέπω στα €5. Τα αξίζει; Να το χτυπήσω; Έχει replayability; Αξίζει το multiplayer του; Πόσες ώρες “σας κράτησε”;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.