Υπάρχει ζωή μετά το Kinect;

Ναι. Ίσως. Εξαρτάται, αν είσαι developer που τα έχει παίξει όλα για όλα, υποστηρίζοντάς το
Από τη στιγμή που η Microsoft αποφάσισε να αποσυνδέσει το Kinect από το Xbox One, ήταν σα να υπέγραφε τη θανατική καταδίκη στο motion gaming στην πλατφόρμα της. Και αυτό μονάχα καλές συνέπειες δεν είχε για όσους developers είχαν επενδύσει και είχαν εξειδικευθεί στο συγκεκριμένο μέσο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Rare, ένα πρωτοκλασσάτο gaming studio της Μ.Βρετανίας, το οποίο ενέταξε η Microsoft στο δυναμικό της (μαζί με τη Lionhead, δημιουργό της σειράς Fable, επίσης βρετανικής) και την κατηύθυνε στο Kinect, έτσι ώστε να παράγει παιχνίδια πρώτης ποιότητας, τα οποία να εκμεταλλεύονται το Kinect και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους developers του Xbox.

Τραβώντας όμως το χαλί κάτω από τα πόδια των συνεργατών της, η Microsoft έφερε τη Rare σε δεινή θέση, καθώς ο πολύκροτος τίτλος Kinect Sports Rivals, ο οποίος ετοιμαζόταν επί μακρό χρονικό διάστημα και υποτίθεται ότι θα ήταν πόλος έλξης για το νέο Kinect, μοιραία πήγε άπατο, λόγω της υποβάθμισης του περιφερειακού – και μέχρι πρότινος “αναπόσπαστου” για τη λειτουργία του Xbox One. Έτσι λοιπόν, αμέσως μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, το οποίο απέφερε μόνο ζημιές στη Rare, ακολούθησαν απολύσεις (16 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες), με το μέλλον να μη διαγράφεται ιδιαίτερα ρόδινο.

Το μεγάλο κεφάλι του Xbox division, Phil Spencer, έσπευσε να εκθειάσει τη Rare και να την αποκαλέσει, μαζί με τη Lionhead, τα “πετράδια του στέμματος” των Microsoft Studios, πως λέμε “κορώνα στο κεφάλι μου” και άλλα τέτοια κολακευτικά, προφανώς για να χρυσώσει το πικρό χάπι. Είπε δε ότι τα “ανεξάρτητα μυαλά” της Rare (πλην όμως ελεγχόμενα από τη Microsoft) έχουν πλήρη ελευθερία να επιλέξουν οποιοδήποτε είδος παιχνιδιού στο οποίο θέλουν να επιδοθούν (κυνική μετάφραση “δεν πα να κόψουν το λαιμό τους”).

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.