Το Vita σε ρόλο κομπάρσου

Δεν τραβάει σαν gaming κονσόλα και η Sony το μετατρέπει σε access point για το PSN
Δυστυχώς οι καιροί έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε που κυκλοφορούσαν και μεσουρανούσαν οι handheld gaming κονσολίτσες. Σε αντίθεση με το PSP, το PS Vita δεν μπορεί, ως φαίνεται, να εντεπεξέλθει στη λαίλαπα των smartphones και των tablets. Αυτό αναγνωρίζει πλέον και η ίδια η Sony, η οποία το “υποβιβάζει” σε ρόλο μέσου πρόσβασης στο PlayStation Network, αλλά και πλατφόρμα ανάδειξης indie developers.

Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από τις τελευταίες της ανακοινώσεις, όπως εκείνη του CEO της SCOE, Andrew House, ο οποίος εξήγησε από σκηνής, στην παρουσίαση της Sony στην E3:

Quote:

Xαράξαμε μια πιο ολιστική τροχιά για τις πλατφόρμες μας, Με το Remote Play, το Vita έχει γίνει πλέον ουσιαστικά μια προέκταση ή μια βελτίωση της κύριας πλατφόρμας μας, για τα άλλα δωμάτια του σπιτιού, ή αν κάποιος άλλος θέλει να χρησιμοποιήσει την κύρια οθόνη.

Η έλλειψη πολλών ΑΑΑ τίτλων και οι περιορισμένες πωλήσεις δεν μπορούν να βοηθήσουν το PS Vita να σταθεί μόνο του. Με αυτή την προοπτική, η Sony καλεί τους developers που ειδικεύονται στα mobile games, να αναπτύξουν τίτλους για το Vita, είτε ports, είτε αποκλειστικότητες, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται τα ειδικά του χαρακτηριστικά, για να δώσουν μια διαφορετική νότα στα gameplay mechanics.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.