Μεγάλη crisis παρά τα Crysis

Η Crytek είναι ένας ακόμη μεγάλος developer που κλυδωνίζεται από οικονομικά προβλήματα
Ποιος να το περίμενε, οι δημιουργοί του κορυφαίου, τεχνολογικά, PC game της τελευταίας δεκαετίας, να βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, όπως τουλάχιστον αναφέρουν ορισμένα ειδικευμένα gaming sites. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια άσχημη περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Crytek, με παράπονα από δυσαρεστημένους υπαλλήλους, αλλά και αδυναμία έγκαιρης καταβολής των μισθών. Οι συγκεκριμένες ατασθαλίες με τους μισθούς φαίνεται ότι έπληξαν υπαλλήλους της Crytek στη Μ.Βρετανία αλλά και στη Βουλγαρία.
Στον κύκλο της φημολογίας αναφέρεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Crytek από την Wargaming, δημιουργό του δημοφιλούς ftp τίτλου World of Tanks, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από Κινέζους (αγνώστων λοιπών στοιχείων) επενδυτές. Γιατί φυσικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω βρίσκεται ένας Κινέζος επενδυτής! Με αυτά τα δεδομένα, μάλλον είναι δύσκολο για την Crytek να σηκώσει κεφάλι και να σταθεί στα πόδια της, ώστε να δημιουργήσει έναν αυθεντικό ΑΑΑ τίτλο, στα χνάρια του Crysis 3. Ότι είναι να κάνει θα το κάνει εκμεταλλευόμενη την αδειοδότηση της CryEngine σε άλλους devs και ίσως τη συνεργασία για τη δημιουργία άλλων ftp mmo τίτλων. Φευ…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.