Η Oculus εμπιστεύεται τους δημιουργούς του Xbox 360 controller

…για το δικό της, εξειδικευμένο VR controller για το Oculus Rift

carbon-design-group

Με τα λεφτά από το Facebook να τους έχουν λύσιε τα χέρια, οι ιθύνοντες της Oculus βγήκαν στην πιάτσα για να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του συστήματος εικονικής πραγματικότητας, για το οποίο όλο ακούμε, αλλά ποτέ δεν έρχεται. Κι επιτέλους βρήκαν και επέλεξαν την Carbon Design Group, μια εταιρεία βιομηχανικής σχεδίασης από το Seattle, η οποία είχε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν με τη Microsoft.

Συγκεκριμένα από σχέδια της συγκεκριμένης ομάδας προήλθαν το Xbox 360 controller, το πρώτο Kinect, διάφορα ποντίκια της Microsoft και άλλα συστήματα διεπαφής με άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Η εταιρεία δεν περιορίζεται μόνο στο computing, αλλά ειδικεύεται και σε χρηστικές συσκευές, αλλά και σε εργαλεία και συστήματα στον ιατρικό κλάδο. Με την πείρα τους στα συστήματα ελέγχου και διεπαφής, θα βοηθήσουν αποτελεσματικά την Oculus να φτιάξει ειδικούς controllers που θα πλαισιώνουν το κράνος Oculus Rift και θα συμπληρώνουν το παζλ της όλης εμπειρίας, καθώς ένας εξειδικευμένος controller είναι απαραίτητος για να επιτευχθεί η αίσθηση της απόλυτης εμβύθισής μας στον εικονικό κόσμο.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.