Ημερίδα για τη χρήση interactive games για παιδιά με ειδικές ανάγκες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ-WORKSHOP
“Διαδραστικά Κιναισθητικά Παιχνίδια για την ειδική αγωγή και θεραπεία”

Πότε: Κυριακή 15 Ιουνίου 2014
Που: «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (ΚΑΣΠ)

Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Διαδραστικά Κιναισθητικά Παιχνίδια για την ειδική αγωγή και θεραπεία”, η οποία θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (ΚΑΣΠ), την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Κοινό:
Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, παιδίατρους, νευροψυχολόγους, και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τις υποστηρικτικές τεχνολογίες και τα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με το Kinect.

Στόχοι της ημερίδας
Διακεκριμένοι ομιλητές της ημερίδας πρόκειται να δώσουν απαντήσεις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:

  • Πώς συνδυάζονται τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή, οι κινησιολογικές ασκήσεις και οι εκπαιδευτικές καλές πρακτικές (θεραπευτικά πρωτόκολλα) για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως αυτισμός, δυσπραξία, ΔΕΠΥ;
  • Μπορούν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με το Kinect να βοηθήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα λόγω εγκεφαλικής παράλυσης ή τραυματικής βλάβης του εγκεφάλου;

Μία ομάδα εκλεκτών επιστημόνων, ειδικών παιδαγωγών και θεραπευτών με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στην ειδική αγωγή, στην εργοθεραπεία, αποκατάσταση και στις υποστηρικτικές τεχνολογίες θα παρουσιάσουν τον τρόπο που καινοτόμα διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με το Kinect μπορούν να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Θα γίνουν αναφορές σε αποτελέσματα πρωτοποριακών ερευνών από το διεθνή και Ελλαδικό χώρο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν live demos των διαδραστικών κιναισθητικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών Kinems (http://www.kinems.com). Έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους σχεδιαστές και χρήστες των παιχνιδιών Kinems και να κατανοήσουν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική.

Η ημερίδα συνδυάζει θεωρία και πράξη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 80 Ευρώ. Ειδική τιμή 60 Ευρώ, για φοιτητές και για μέλη των επιστημονικών ενώσεων & εταιριών που υποστηρίζουν την ημερίδα:

  • Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (Ε.Ε.Ε.Υ.Τ)
  • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ)
  • Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.)

Απαιτείται online εγγραφή στο http://www.viva.gr/tickets/conference/diadrastika-kinaisthitika-paixnidia/.

Δε θα γίνουν εγγραφές στο χώρο της ημερίδας. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες:
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα της ημερίδας: http://cosy.ds.unipi.gr/hmerida

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.