Ανεύθυνη δημοσιογραφία και φανατικός φεμινισμός εναντίον Ubisoft

Στόχος το Assassin’s Creed Unity, επειδή δεν συμπεριλαμβάνει γυναικείο χαρακτήρα στο co-op. Αλλά αυτό είναι μόνο η επιφάνεια…
Για μια ακόμη φορά ανακύπτει από το πουθενά “πρόβλημα σεξιστικών διακρίσεων“, με συγκεκριμένο στόχο τη Ubisoft. Ο φεμινιστικός παροξυσμός αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό του τους δύο επόμενους μεγάλους τίτλους της Ubi, το AC Unity και το FarCry 4. Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι στα συγκεκριμένα games δεν προβλέφθηκε γυναικείος playable χαρακτήρας, τόσο για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους στην παραγωγή, αλλά επιπροσθέτως επειδή τα σενάρια των παιχνιδιών ήταν έτσι δομημένα, ώστε η εισαγωγή γυναικείου χαρακτήρα δε θα εξυπηρετούσε τη ροή της ιστορίας.

Τα γνωστά για τις περίεργες κοινωνιολογικές προεκτάσεις τους, Polygon και Kotaku, φρόντισαν να υποδαυλίσουν με ένταση το “θέμα” (το οποίο δεν υφίστατο εξ΄ αρχής) και να δώσουν έτσι το έναυσμα για έναν χείμαρρο καταγγελτικών σχολίων περί σεξισμού, κοινωνικού αποκλεισμού και λοιπών αστείων και εντελώς ανυπόστατων αιτίων διαμαρτυρίας.

Η ανευθυνότητα των δημοσιογράφων των συγκεκριμένων sites είναι χαρακτηριστική, καθώς εσκεμμένα επιδιώκουν να ανακινήσουν εκ του μηδενός ζητήματα δήθεν διακρίσεων εις βάρος των γυναικών, πλήττοντας με κακή δημοσιότητα εταιρείες και εμμέσως προκαλώντας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οικονομική ζημιά.

Είναι πραγματικά εκτός κάθε λογικής να κατηγορείς τη Ubisoft και ειδικά το AC franchise ως σεξιστικό και ρατσιστικό, τη στιγμή που έχει συμπεριλάβει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους Άραβα, Ινδιάνο, Αφροαμερικάνα, ενώ και πολλοί από τους περιφερειακούς NPCs είναι δυναμικές γυναίκες με ενεργό συμμετοχή στην έκβαση των ιστοριών. Κι αν σταθείς ένα βήμα πιο πίσω και δεις ότι μιλάμε για εικονικούς, ψηφιακούς χαρακτήρες, αντιλαμβάνεσαι για το πόσο γελοίο είναι το όλο πράγμα. Εν πάση περιπτώσει η όλη ιδέα της επιβαλλόμενης “δίκαιας ποσόστωσης” είναι ρατσιστική και σεξιστική από μόνη της.

Εντωμεταξύ ένα άλλο, περιγέλαστο άρθρο, συγκρίνει τον αριθμό των αποκεφαλισμών που προβλήθηκαν σε παιχνίδια, με τον αριθμό των παρουσιαστριών στις παρουσιάσεις Τύπου των εταιρειών στην E3. Το τραγικά χαμηλό επίπεδο δημοσιογραφίας που αντικατοπτρίζεται σε τέτοια άρθρα και απόψεις, όχι μόνο βλάπτει τη βιομηχανία του gaming, αλλά προσβάλλει και τις ίδιες τις γυναίκες, των οποίων την οπτική, υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Επίσης ρίξε μια ματιά σε αυτό το κλιπάκι, όπου συνομιλούν δύο συντάκτριες του Polygon για το συγκεκριμένο θέμα:

Πρόσεξε τη φρασεολογία, το ύφος και το νόημα όσων λένε. Είναι η ίδια, επαναλαμβανόμενη καραμέλα περί διακρίσεων κατά των γυναικών στα videogames και πόσο ανίκανοι είναι να το αντιληφθούν αυτό οι άντρες, επειδή είναι “προνομιούχοι” και δεν τους θίγει. Είναι μια καθαρά εγωιστική, εγωκεντρική, σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά από την ανάποδη.

Galacticus's thoughts

Τι να πει κανείς, σε άλλα μέρη του κόσμου γυναίκες ακρωτηριάζονται στα γεννητικά τους όργανα, δολοφονούνται αφού βιαστούν ομαδικά, εκτελούνται επειδή συλλαμβάνονται να κυοφορούν παιδί του βιαστή τους, απαγάγονται επειδή πηγαίνουν σε σχολείο και προσβάλλουν τις παραδόσεις των υστερικών Ισλαμιστών εξτρεμιστών και οι εν λόγω νεαρές καλοαναθρεμμένες “δημοσιογράφοι” αναγάγουν την ασημαντότητα σε κοινωνικό μανιφέστο. Ντροπή τους!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.