Τα Windows Phone 8.1 θα αποκτήσουν folders

Τα foders, αυτό το καινοτομικό χαρακτηριστικό που εκατομμύρια Windows Phone users περίμεναν με αγωνία!
windows-phone-folders
Εδώ και πόσα χρόνια οι χρήστες συσκευών Android και iOS μπορούν να βάλουν μέσα σε φακέλους, ομαδοποιώντας τα apps; Για τα iPhones θυμάμαι ότι αυτή η δυνατότητα είχει πρωτοεμφανιστεί στο iOS 4, το 2010 και είμαι σίγουρος ότι και το Android δε θα άργησε και αυτό να υιοθετήσει αυτή τη δυνατότητα. Ερχόμαστε λοιπόν 4 χρόνια, οπότε και επιτέλους, οι χρήστες των Windows Phones θα απολαύσουν αυτή την (προφανώς τρομερά δύσκολη, από τεχνικής πλευράς) δυνατότητα, με την έλευση των Windows Phone 8.1. Για να είμαστε ακριβείς, η δυνατότητα να τακτοποιείς σε folders τις εφαρμογούλες, μάλλον θα έρθει σε μεταγενέστερη φάση και όχι αμέσως. Ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση δηλαδή! Αν υποθέσουμε ότι το Windows Phone 8.1 update θα έρθει εντός του Ιουλίου, τότε μπορεί και να ξεκαλοκαιριάσουμε χωρίς φολντεράκια.

Galacticus's thoughts

Δεν είναι λίγο γελοία η εξέλιξη των mobile λειτουργικών συστημάτων; Θυμάστε το iPhone OS, όταν είχε πρωτοβγεί, που δεν είχε δυνατότητα copy-paste; Ή και τη γενικότερη χαζή έλλειψη undo στο file system των, κατά τα άλλα, “smart”phones; Και στο UI, θυμάστε το Android να προσπαθεί να μιμηθεί το iOS (ειδικά με παραλλαγές του, όπως το TouchWiz της Samsung), ενώ σήμερα η Apple αντιγράφει τη Google; Μάλλον αρχίζω να νοσταλγώ το παλιό-καλό μου HTC Touch. Για την εποχή του ήταν τέλειο, για την εποχή τους τα Windows Mobile ήταν τέλεια. Σήμερα, βέβαια, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, το smartphone πρέπει να είναι συσκευή κατανάλωσης media και apps και όλο και πιο σπάνια το χρησιμοποιεί κανείς για να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.