3.000.000 πωλήσεις για το Raspberry Pi

Ο υπολογιστάκος-θαύμα που χωράει στην παλάμη, από ότι φαίνεται, έχει βρει – αποδεδειγμένα – τουλάχιστον… τρία εκατομμύρια οπαδούς!

Raspberry PiΜέσα σε δύο χρόνια, το Raspberry Pi ξεκίνησε την πορεία του ως ένας υπολογιστής με στόχο τους μαθητές, τους καθηγητές, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και κατέληξε να βρίσκεται στα χέρια εκατομμυρίων χομπιστών και πειραχτηριών, που είδαν σε αυτό ακριβώς αυτό που χρειάζονταν για να υλοποιήσουν τα πιο πρωτότυπα projects του.

Ή, απλά, να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, με έναν “δευτερεύοντα” υπολογιστή- light, που θα μπορούσε να αναλάβει δευτερεύουσες εργασίες “ξαλαφρώνοντας” τον βασικό τους.

Ή, αφού αυτή είναι και η πιο δημοφιλής χρήση του, μετατρέποντας το σε ένα πάμφθηνο media center που παίζει σχεδόν τα πάντα!

Τώρα, όπως παραδέχονται οι δημιουργοί του, το Raspberry Pi όχι απλά “πάτησε”, αλλά έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια κομμάτια σε πωλήσεις, αφού το νούμερο αφορά τις πωλήσεις μέχρι τον προηγούμενο μήνα – δεν υπολογίζει και τον τρέχοντα.

Raspberry Pi 001

Info

Για όσους δεν το γνωρίζουν, μπορείς να πεις πως “το Raspberry Pi είναι ένα κινητό, χωρίς οθόνη, χωρίς πλήκτρα, χωρίς δυνατότητα να παίρνει τηλέφωνα, αλλά με πρόσθετα βύσματα στα οποία μπορείς να συνδέσεις ποντίκια, πληκτρολόγια, καλώδια δικτύωσης ethernet, ακουστικά ή ηχεία μέσα από ένα τυπικό αναλογικό audio out, καθώς και μία οθόνη.

Αποτέλεσμα, το hardware που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα κινητό, να αναλαμβάνει ρόλο κανονικού υπολογιστή, εκμεταλλευόμενο το ότι δεν τρέχει μόνο το Android στην αρχιτεκτονική ARM, αλλά και διάφορες εκδοχές του Linux. “Εκδοχές του Linux” στις οποίες μπορεί κανείς να χτίσει το δικό του λογισμικό, είναι τις χρησιμοποιήσει όπως θα έκανες έναν κανονικό (αλλά χαμηλών επιδόσεων και περιορισμένων δυνατοτήτων – μη τα θέλουμε όλα δικά μας από μια συσκευή που κοστίζει περίπου 30 ευρώ) υπολογιστή.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.