Παγκόσμια η ευθανασία του PSP

Η Sony ανακοίνωσε πως η παραγωγή της πρώτης φορητής κονσόλας της, PSP, θα σταματήσει μέχρι το τέλος του έτους σε παγκόσμιο επίπεδο.

PSP2.jpgΠριν λίγες ημέρες η Sony είχε ανακοινώσει τον τερματισμό της διάθεσης του PSP στην μαμά Ιαπωνία. Αν και δεν είχε εξηγήσει αν αυτή η κίνηση της θα είχε αντίκτυπο και στον υπόλοιπο πλανήτη, οι περισσότεροι μάλλον είχαμε καταλάβει πως… ήρθε το τέλος.

Το τέλος για το πρώτο φορητό PlayStation, that is, που μας κράτησε παρέα εδώ και 10 χρόνια πραγματοποιώντας (ως ένα σημείο) την υπόσχεση να φέρει στο τσεπάκι μας παιχνίδια που θα περιμέναμε να δούμε στην τηλεόραση του σαλονιού μας.

Τώρα, τη σκυτάλη έχει πάρει το PS Vita, ή νέα φορητή κονσόλα της Sony, που ξεκίνησε την πορεία της ακόμη χειρότερα από ό,τι το PSP. Όπως και εκείνο, όμως, φαίνεται πως έχει αρχίσει να βρίσκει το κοινό του, και έχει μια ελπίδα ακόμη να… ορθοποδήσει.

Για αυτό, άλλωστε, τερματίζει παγκοσμίως την παραγωγή του PSP η Sony: ώστε να υπάρχει στην αγορά μόνο ένα φορητό PlayStation, αφού, για δες, δεν το περίμενε, αρκετοί… εξακολουθούν να προτιμούν το PSP από το νεότερο (και ακριβότερο) PS Vita.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.