Κινητά που θα κρατάνε μια εβδομάδα ετοιμάζει η Microsoft

H μεγάλη εταιρεία εστιάζει την προσοχή της στο σημαντικότερο πρόβλημα των σύγχρονων mobile συσκευών.

battery

Όσο και αν μεγαλώνουν τις οθόνες τους και αυξάνουν τις αναλύσεις τους, όσο και αν βελτιώνουν τις κάμερες τους, τον ήχο τους, την ταχύτητα λειτουργίας τους, όλα τα σύγχρονα smartphones και tablets (και όχι μόνο) πάσχουν από το σημαντικό πρόβλημα που αναφέραμε ήδη στην εισαγωγή μας: χαμήλ μπατάρ, που έλεγε και το ανέκδοτο.

Στην καλύτερή, και αν το χρησιμοποιείς ελάχιστα, το smartphone ή το tablet σου μπορούν να κρατήσουν χωρίς φόρτιση μέχρι και τρεις μέρες. Στην καλύτερη. Το συνηθέστερο είναι να φορτίζεις κάθε μέρα μια σύγχρονη συσκευή, και αυτό με σχετικά “ελαφριά” χρήση. Οτιδήποτε παραπάνω και καλείσαι να την φορτίσεις ακόμη και περισσότερες από μία φορές στη διάρκεια της ημέρας.

surface-pro-3-from-verge-17Η Microsoft αναγνωρίζει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, πόσο μάλλον αφού η δική της σειρά των Surface Tablets είχε δεχτεί αρκετά αρνητικά σχόλια για αυτό. Πως, όμως, θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει δίχως να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία μπαταρίας; Με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα: με… πατέντες και έξυπνο λογισμικό!

Στα εργαστήρια της έχουν δημιουργήσει πειραματικές συσκευές που χρησιμοποιούν όχι μία αλλά δύο μπαταρίες ταυτόχρονα. Καθεμιά αναλαμβάνει έναν διαφορετικό ρόλο, με την μια να ειδικεύεται στην τροφοδοσία της συσκευής κατά απαιτητικές εργασίες, παρέχοντας της, όπως θα λέγαμε, “μπόλικο juice”, την άλλη να της παρέχει χαμηλότερα επίπεδα τροφοδοσίας αλλά πιο σταθερά και για μεγαλύτερα διαστήματα.

Και μόνο με αυτή την έξυπνη πατέντα η Microsoft είδε βελτίωση της τάξης του 50%, αφού έτσι λύνεται το πρόβλημα του ότι οι σύγχρονες φορητές συσκευές, για να το θέσουμε απλά, συνήθως θέλουν είτε πολύ, είτε λίγο ρεύμα, αλλά οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν είναι βελτιστοποιημένες για να “παίζουν” κάπου στο ενδιάμεσο.

Μαζί με αυτό, η Microsoft αισιοδοξεί πως έξυπνο λογισμικό μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τους πόρους της συσκευής, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Ήδη ορισμένα από αυτά έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται και στην πράξη, όπως για παράδειγμα η διαχείριση τροφοδοσίας του συστήματος WiFi στα Windows 8.

Ody's thoughts

Επιτέλους, κάποιος αναγνώρισε το πρόβλημα, αφού η κατάσταση έχει πια καταντήσει γελοία. Και για δες ποιος είναι αυτός!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.