Καλύτερα πληκτρολόγια στο iOS

Ένα από τα σημεία όπου το iOS είχε μείνει αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό, το software πληκτρολόγιο του, επιτέλους, ανανεώνεται με σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις.

apple_wwdc_2014_keyboard_003.jpg

Μετά από αρκετό καιρό, η Apple αποφάσισε να ανανεώσει και το πληκτρολόγιο των βασισμένων στο iOS συσκευών της. Η βασικότερη αλλαγή είναι η υποστήριξη context-sensitive predictive typing, που η Apple ονομάζει QuickType.

Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με την εφαρμογή, την επαφή, το τι συζητάτε, το πληκτρολόγιο θα μπορεί να εκτιμά την πιθανή συνέχεια αυτών που γράφεις και να σου δίνει πιθανές προτάσεις από τις οποίες θα μπορείς να επιλέξεις με ένα απλό άγγιγμα.

Ξέρεις, όπως στο Android.

apple_wwdc_2014_keyboard_001.png

Έτσι, αντί να χρειάζεται να γράψεις για παράδειγμα 10 λέξεις σε ένα μήνυμα, θα μπορείς να γράψεις τις 3-4, και να επιλέξεις τις υπόλοιπες από αυτές που θα σου προτείνει το νέο “έξυπνο” πληκτρολόγιο σου.

Επιπλέον, θα επιτρέπεται πια και η χρήση ανεξάρτητων software keyboards όπως το Swype.

Μπλα-μπλα “όπως στο Android” μπλα-μπλα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.