Η PlayStation TV έρχεται (και) στα μέρη μας

Η μικρο-κονσόλα της Sony που μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσε μόνο στην Ασία “ανοίγει τα φτερά της”. Εμείς, θα ανοίξουμε… τις τσέπες μας;

PlayStation_TV_004.jpgΤην είχαμε πρωτογνωρίσει πως Vita TV, και αποτελεί την πρώτη, από την νέα κατηγορία συσκευών που ακούνε στο όνομα μικρο-κονσόλες, που συνοδεύεται από μία επώνυμη στάμπα.

Όπως και οι υπόλοιπες συσκευές του είδους, έτσι κι αυτή είναι κατά βάση μια κονσόλα “light”, μια οικονομική και εύκολη “αναβάθμιση” για μια υπάρχουσα τηλεόραση που της δίνει πρόσβαση σε εξίσου “light” παιχνίδια. Μόνο που αφού εδώ έχουμε τα ονόματα Sony και PlayStation, αυτό το “light”… δεν σημαίνει Ανγκρυμπέρντζ!

Η PlayStation TV, όπως είναι το νέο όνομα της, πρώτα από όλα επιτρέπει το streaming των παιχνιδιών του PlayStation 4. Έτσι, αν έχεις την νέα κονσόλα της Sony στο σαλόνι, αλλά βρίσκεσαι ξαπλωμένος στην κρεβατοκάμαρα, όπου και έχεις χώσει την PlayStation TV στην εκεί μικρότερη τηλεορασίτσα σου, μπορείς να έχεις πρόσβαση από εκεί σε όλη τη συλλογή παιχνιδιών σου.

PlayStation_TV_001.jpgΠρακτικά, αυτό που μάλλον ενδιαφέρει τους περισσότερους, είναι πως η PlayStation TV δηλώνει εξ αρχής συμβατή με τους τίτλους του PlayStation Vita, ενώ – μέσω της υπηρεσίας streaming της ίδιας της Sony, Gaikai, θα έχει πρόσβαση και σε όλη την συλλογή τίτλων όλων των παλαιότερων PlayStation – 1, 2, 3 και PSP.

Η διάθεση της κονσόλας ανακοινώθηκε πρωταρχικά για την αγορά της Αμερικής, και στη συνέχεια αναμένεται και εις τας Ευρώπας. Το κόστος της “εκεί” θα είναι $99, οπότε αναμένεται σχετικά κοντινή τιμή “και εδώ”.

Παράλληλα με αυτήν, η Sony θύμισε και τα σχέδιά της να ενσωματώσει το PlayStation ως υπηρεσία και στις τηλεοράσεις της, ώστε, με συγκεκριμένα μοντέλα από αυτές, να μπορείς να πάρεις ένα DualShock 3 (το επίσημο joypad του PlayStation 3) στα χεράκια σου και να αρχίσεις να παίζεις δίχως καν να έχεις κονσόλα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.