Η Google θα σε κάνει… ιππότη της ασφάλτου!

Ναι, αναφερόμαστε στην κλασική σειρά με τον David Hasselhoff! Και, ναι, εννοούμε πως θέλει να κάνει το κινητό σου να λειτουργεί όπως… ο K.I.T.T.!

knight_rider_005.jpg

Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται υπερβολικό, και ως ένα σημείο είναι, αλλά… Αλλά, όντως, αυτό είναι το όνομά που έχει δώσει “εσωτερικά” η Google στο project της που αισιοδοξεί να διευκολύνει την χρήση του Android στο αυτοκίνητο: K.I.T.T.

Ναι, όπως το αυτοκίνητό του Michael Knight/David Hasselhoff στην κλασική σειρά Knight Rider.

Όπως περιγραφεί το Android Police, η μεγάλη εταιρία του Internet πειραματίζεται με το περιβάλλον του Android, επεκτείνοντας τις λειτουργίες χρήσης χωρίς χέρια, αποκλειστικά μέσω φωνητικών εντολών και ειδοποιήσεων, που είχαμε πρωτοδεί στο Moto X. Τα όποια γραφικά στοιχεία περιορίζονται στο ελάχιστο, δημιουργώντας ένα οπτικά λιτό περιβάλλον.

knight_rider_003.jpg

Στόχος της, να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη από ότι κάνει, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την συσκευή του καθώς, για παράδειγμα, τρέχει, κάνει ποδήλατο ή, κυρίως, οδηγεί το αυτοκίνητό του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Moto X διέθετε ένα πρόσθετο επεξεργαστή ειδικά για αυτόν τον σκοπό, την αναγνώριση των φωνητικών εντολών του χρήστη, ο οποίος λειτουργούσε δίχως μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια. Η εμφάνιση της δυνατότητας σε συσκευές που δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο θα είναι… σκότωμα για την μπαταρία τους, και έτσι μάλλον δεν θα το δούμε ως βασικό πάντα ενεργό χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος για όλες τις συσκευές, παρά μόνο για την φάση που είναι συνδεδεμένες στο φορτιστή τους ή σε ένα dock που να τους παρέχει τροφοδοσία. Όπως, για δες, στο αυτοκίνητο.

Ody's thoughts

Ετοιμαστείτε για την απόλυτη αυτοακύρωση: η Google από τη μια προσαρμόζει το Android “ώστε να λειτουργεί τέλεια ενώ οδηγείς”, από την άλλη ετοιμάζει… “αυτοκίνητα που οδηγούν τον εαυτό τους“. Εμ… What?!

Βάζεις το ένα VS το άλλο, πέφτει ακύρωση ανάμεσα τους, και !!ΠΑΦ!!, η Google εξαφανίζεται σε ένα σύννεφο παραδοξότητας.

Or something.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.