Από την HTC το επόμενο Nexus tablet;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Android Police, το επόμενο μέλος στη… δυναστεία των Nexus tablets θα μας έρθει από τα “χεράκια” της HTC.

Google's Android And Chrome Chief Sundar Pichai Holds News Event

Η Google κατάφερε με τη σειρά συσκευών Nexus να δημιουργήσει ένα πρότυπο για τους άλλους κατασκευαστές, συνδυάζοντας καλή κατασκευή, ακόμη καλύτερες επιδόσεις και ιδιαίτερα προσιτή τιμή στο ίδιο “πακέτο”. Μέχρι την εμφάνιση αυτών, τα περισσότερα tablets ήταν… “τσιμπημένα”, αντιμετωπίζοντας ως μοναδικό πραγματικό ανταγωνιστή τους (και πρότυπο προς μίμηση) τα iPads της Apple, ενώ τα φτηνά μοντέλα ήταν απλά… φτηνά από κάθε άποψη.

Έτσι, ο κόσμος έτρεξε στα Nexus ως τον καλύτερο συνδυασμό χαρακτηριστικών-τιμής, αναγάγωντας τα στον σημαντικότερο πρωταγωνιστή του κόσμου του Android. Μαζί με τις προτάσεις της Samsung, that is..!

Με τα Nexus η Google προτίμησε να συνεργάζεται κάθε φορά με διαφορετικό κατασκευαστή. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη παίρνει η HTC, με μια συσκευή στις 9” που έχει το κωδικό όνομα “Volantis”.

Η οθόνη της έχει μέγεθος 8,9” με ανάλυση 2048 x 1440 και μάλλον περισσότερο ενδιαφέρον από το ότι “παίζει” ακριβώς ανάμεσα στα Nexus 7 και Nexus 10 ως μέγεθος έχει το ότι “καρδιά” της θα είναι ένας 64bit Tegra K1 της Nvidia.

Όπως και το “νέο”* Nexus 7 του προηγούμενου έτους, έτσι και αυτό θα διαθέτει 2GBs μνήμης, ενώ το βάρος του θα παίζει σε κοντινά επίπεδα – 418 γραμμάρια. Κατά τα άλλα, κατασκευή αλουμινίου “zero gap” (χωρίς κενά), στερεοφωνικά ηχεία, κάμερες στα 8MPs (οπίσθια) και 3MPs (εμπρόσθια) και μέχρι 32GBs χώρου (ανάλογα με την έκδοση).

Nexus 7 2013 002

Και επειδή παίζει η φήμη η Google να καταργήσει τη σειρά Nexus για μια νέα σειρά συσκευών με ακόμη μεγαλύτερη συνοχή ανάμεσα τους, που θα ακούνε στο κοινό όνομα Android Silver, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συσκευή τελικά να έχει τη νέα “στάμπα” και όχι το ονοματάκι Nexus.

Πάντως, το ότι “είναι η επόμενη μετά το νέο* Nexus 7” μάλλον είναι σχεδόν δεδομένο.

Ody's thoughts

Το “νέο” σε εισαγωγικά, διότι… αυτό είναι το ανεπίσημο όνομα της ίδιας της συσκευής (!!!) σε σχέση με το… Nexus 7 που είχε προηγηθεί.

Αξίζει να αναφέρω πως είχε γίνει και ένα όμορφο… μπαχαλάκι με τα αξεσουάρ του tablet όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η (“νέα”*) έκδοση, αφού πολλά έλεγαν “for Nexus 7” (σκέτο). Ναι, αλλά ΓΙΑ ΠΟΙΟ “Nexus 7” παλικάρια; Τώρα πια, τα διαχωρίζουμε έτσι: “το νέο”. “Το περσινό” (και ουχί το προπέρσινο).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.