Το έξυπνο ποδήλατο από τη Samsung

Προϊόν του παραρτήματος της εταιρείας στην Ιταλία
Μας έχουν ζαλίσει τα ηλεκτρόνια με τις έξυπνες συσκευές, τα smart gadgets, τα ευφυή συστήματα. Λίγα από αυτά δικαιώνουν το χαρακτηρισμό τους. Όπως ακριβώς το Smartbike που επινόησε η Samsung σε συνεργασία με τη Maestros Academy, μια ιταλική εταιρεία που δημιούργησε η Samsung στην Ιταλία σε συνεννόηση με τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett που εδρεύει στο Μιλάνο.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον ποδήλατο χρωστά την ηλεκτρονική του ευφυία σε ένα μικρό on-bard υπολογιστή Arduino, ο οποίος συνδέεται μέσω Bluetooth με ένα Samsung Galaxy smartphone και εμφανίζει στην οθόνη του τα έποντα οχήματα που βλέπει η κάμερα στο πίσω μέρος. Υπάρχουν laser για την παρακολούθηση της πορείας και τη μέτρηση απόστασης για την αποφυγή ατυχημάτων, φωτισμός LED για τη νύχτα, τηλεμετρία για εμφάνιση στο κινητό των αποστάσεων που καλύπτονται, ενώ στο μέλλον το Smartbike θα εφοδιαστεί και με άλλα συστήματα.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.