Οικονομικότερος iMac από την Apple. Κάτσε, μην τρέχεις!

Ναι, η Apple ανακοίνωσε την διάθεση ενός αρκετά οικονομικότερου μοντέλου iMac. Όχι, το “αρκετά” δεν σημαίνει και πως είναι φτηνό.

imac_2013_xxx

note

Στις εικόνες βλέπεις περυσινούς, προπέρσινους ή/και αρχαίους iMac διότι α) “αυτές τις εικόνες είχαμε πρόχειρες” και β) “ανάθεμα και αν άλλαξε και πολύ από άποψη εμφάνισης το νέο μοντέλο”. Μη βαράς, ντε!

Αν θέλεις ντε και καλά και εσύ τον απόλυτο προσδιορισμό του “μοδάτου” στον χώρο του computing, δίχως, όμως, να χρειαστεί να πουλήσεις την σπλήνα σου σε μαυραγορίτες από το Τιμπουκτού… λυπάμαι, έχασες. Είπαμε, ΔΕΝ είναι “φθηνό”, είναι “οικονομικότερο”. Πάμε πάλι από την αρχή.

Αν σου φαίνονταν πολλά τα χίλια-διακόσα-και-βάλε που θα σου κόστιζε μέχρι σήμερα ο φθηνότερος των φθηνότερων iMac, τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα νέο, ακόμη φθηνότερο μοντέλο με μόλις $1100. Ναι, ΜΟΛΙΣ $1100.

Και “τι παίρνεις” με αυτά;

Έναν υπολογιστή στο γνωστό πια “σουλούπι” των iMac, που συνδυάζει υπολογιστή και οθόνη στο ίδιο “πακέτο”, μεγέθους 21,5”.

Διαθέτει επεξεργαστή Core i5 αλλά, πριν χαρείς, διπύρηνο που τρέχει* στα 1,4GHz, 8GBs RAM και… Και σύστημα γραφικών HD Graphics 5000 (όπως λέμε “αυτό που πάει πακέτο με τον επεξεργαστή για να μην ξοδεύεται δίνοντας σου ανεξάρτητη GPU”).

Ody's thoughts

Το “τρέχει” με αστεράκι, διότι δεν “τρέχει”, αγαπητοί οπαδοί των Mac, ΣΕΡΝΕΤΑΙ. Και μετά λέτε γιατί σας δουλεύουμε. Αν απορείτε “γιατί”, σκεφθείτε πως ένας τυπικός Core i5 για ένα τυπικό PC συνήθως είναι τετραπύρηνος και “παίζει” σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 2,5GHz. Με άλλα λόγια, από δυο μέχρι και τέσσερις φορές γρηγορότερος (χονδρικά) κατά την καθημερινή χρήση.

Εκτός αν “καθημερινή χρήση” είναι το “βλέπω βιντεάκια με αποκαλύψεις επόμενων προϊόντων της Έϊπλ στα Γιουτούμπ και Άϊτουνς του πλανήτη”, οπότε πάω πάσο: σας κάνει (και… σας αξίζει). Καλά να πάθετε.

Είπαμε και πως θα έχει σκληρό δίσκο στα 500GBs, που θα τρέχει στις 5,400 στροφές; Ναι βρε, σαν αυτόν των “next-gen κονσολών” (που θεωρείται “αρχαίος” στον κόσμο των PCs, αφού τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θεωρούνταν “top” προ… πενταετίας και βγάλε).

Και, επαναλαμβάνουμε, ΜΟΝΟ $1,099. Τσάμπα!

Update

Την ώρα που δημοσίευα το post συνάντησα και νέο post από “διάλυση” του, όπου εντοπίστηκε και πως η μνήμη του δεν είναι αναβαθμίσιμη, με την Apple να έχει… κολλήσει τα τσιπάκια τους στη motherboard. Δηλαδή, τι άλλο, για να σε αναγκάζουν να αγοράσεις-ολόκληρο-νέο-μασίνι ντε-και-καλά;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.