Η γλώσσα προγραμματισμού του… Σβαρτσενέγκερ;!

Ως έμπρακτη απόδειξη του ότι μερικοί άνθρωποι έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, καθώς και… εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, η… ArnoldC βρίσκεται ανάμεσα μας.

Angry-Arnold-Schwarzenegger-Desktop-Wallpaper

Πρόκειται για μια νέα γλώσσα προγραματισμού, η οποία αντικαθιστά τις πιο συνηθισμένες εντολές, που θα συναντούσες σε μια άλλη γλώσσα ως “print”, “type”, “echo” ή κάτι τέτοιο, με… φράσεις από ταινίες του Σβαρτσενέγκερ!

Παράδειγμα: κάθε πρόγραμμα στην ArnoldC ξεκινά δηλώνοντάς την αφετηρία του και ολοκληρώνεται προσδιορίζοντας το τέλος του. Απλά πράγματα, που αν ήταν ταινία, θα τα λέγαμε “εισαγωγή” και “end credits”. Τίποτα συγκλονιστικό ως εδώ. Πώς γίνεται αυτό; Εμ…

IT'S SHOWTIME
(μπλα-μπλα)
YOU HAVE BEEN TERMINATED

…εμ… Εεε… Ναι, λοιπόν, αυτό που βλέπετε παραπάνω, είναι η βασική δομή ενός προγράμματος της ArnoldC, με το “μπλα-μπλα” να αποτελεί τον βασικό “κορμό” του, το… “IT’S SHOWTIME” την “εισαγωγή” του και το “YOU HAVE BEEN TERMINATED” το “τέλος” του.

Αντίστοιχα, η φράση… “TALK TO THE HAND” αντιστοιχεί στην “echo” ή “print” (για τους μη γνώστες, αποτελούν τις γνωστότερες εντολές για “απεικόνιση κειμένου στην οθόνη” σε πλήθος γλωσσών προγραμματισμού), η… “YOU SET US UP” ορίζει μια παράμετρο κ.λπ. κ.λπ.

Ας δούμε μαζί ένα πληρέστερο παράδειγμα της… τρελής αυτής γλώσσας! Εκεί που σε μια άλλη γλώσσα θα περίμενες να συναντήσεις γραμμές στο στυλ…

if(a) print "a is true"
else print "a is not true"

…εδώ το ίδιο ακριβώς πράγμα θα το γράψεις ως..:

BECAUSE I'M GOING TO SAY PLEASE a
TALK TO THE HAND "a is true"
BULLSHIT
TALK TO THE HAND "a is not true"
YOU HAVE NO RESPECT FOR LOGIC

Ody's thoughts

Ειλικρινά, δεν έχω λόγια, αφού μπορεί η όλη υπόθεση να είναι εντελώς σουρεάλ, και η ίδια η “γλώσσα” από κάποιες απόψεις δυσκολότερη σε δομή από άλλες, μα το… χιούμορ της όλης υπόθεσης και η οικειότητα μας με τις… ατάκες του (πρώην) Γκοβερνέητορ, ίσως είναι αρκετά για να πείσουν αρκετούς να την δοκιμάσουν, και, ως αποτέλεσμα, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον πραγματισμό.

Info

Μάθε περισσότερα για αυτήν στην σελίδα της στο Github.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.