Ανεβαίνει το κόστος των οπτικών μέσων αποθήκευσης

Συνεχίζεις (και εσύ) να χρησιμοποιείς δισκάκια, CDs, DVDs ή και Blu-Ray; Αγόρασε να έχεις τώρα που είναι φτηνά!

Blu-Ray Drive

Σύμφωνα με τις CMC Magnetics και Ritek, το κόστος των οπτικών μέσων αποθήκευσης αναμένεται πως θα αυξηθεί, 5% με 10% κατά την πρώτη και 5% με 15% κατά την δεύτερη, μέχρι το τρίτο τρίμηνο του έτους το αργότερο.

Και για να λέει η μια έτσι και η άλλη αλλιώς, το πιθανότερο είναι πως θα… τριπλασιαστεί το κόστος τους και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις!

Εντάξει, αστειευόμαστε, αλλά, όντως, αν χρησιμοποιείς δισκάκια, κάνε καλού-κακού μία… επίθεση μαζικής αγοράς τους, για να έχεις, αφού μια αύξηση του κόστους τους μάλλον είναι αναπόφευκτη.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο στην εποχή της αποθήκευσης στο cloud και του streaming να συνεχίζουμε να μιλάμε για δισκάκια, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα: παραμένουν αρκετά οικονομικά και προσιτά για backup μικρών ποσοτήτων δεδομένων, δεν έχουν… πρόσθετα κόστη και συνδρομές, δεν απαιτούν γρήγορη πρόσβαση στο Internet.

Bonus, πως τα δεδομένα που έχεις αποθηκεύσει σε αυτά παραμένουν δικά σου, και – υπό φυσιολογικές συνθήκες – μπορείς να έχεις τον έλεγχο του ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά. Πότε ανησύχησες τελευταία φορά πως θα σου κάνουν επίθεση χάκερς στο… DVD player;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.