Πρώτα στο Android το Office αφής;

Μια απολύτως λογική αλλά και αναπόφευκτη κίνηση από την κάποτε κυρίαρχη εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας.

microsoft_office_0003.jpgΣύμφωνα με την πολύ-συχνά-σωστή insider, Mary Jo Foley, η Microsoft δεν θα περιμένει να κυκλοφορήσει το Office πρώτα στα smartphones και tablets με Windows, με το “δικό της” λειτουργικό σύστημα, αλλά, αφού από ότι φαίνεται είναι “πιο έτοιμο” για αυτό, θα το διαθέσει πρώτα σε Android.

Η κίνηση μπορεί να φαίνεται αρχικά περίεργη από πλευράς της, αφού μέχρι το πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποιούσε την κυρίαρχη σουίτα γραφείου της ως ένα εκβιαστικό πλεονέκτημα των δικών της προτάσεων έναντι του ανταγωνισμού, αλλά, δυστυχώς για αυτήν, ο καιρός που είχε το μονοπώλιο και σε αυτό το χώρο έχει αρχίσει να περνάει.

Όπως ακριβώς ο κόσμος έμαθε και προσαρμόστηκε στην νέα πραγματικότητα των smartphones και tablets σε σχέση με το παρελθόν των PCs, έτσι βρήκε και εναλλακτικούς τρόπους “να κάνει τη δουλειά του”. Η δε εμμονή της να αγνοεί επιδεικτικά το ότι iOS και Android είναι πολύ δημοφιλέστερα από τις δικές τις προτάσεις στο χώρο των smartphones και tablets, σημαίνει πως επίσης αγνοούσε επιδεικτικά και την μεγαλύτερη μάζα χρηστών του σήμερα. Όχι πια.

office_modern_ui_proposal002.jpg

Υπό την νέα ηγεσία του Satya Nadella, η Microsoft αντιλήφθηκε πως δεν πρέπει να συνεχίσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο δικό της κομμάτι της αγοράς των smartphones και tablets, που εδώ και χρόνια δεν λέει να ξεπεράσει το 10%. Γιατί να περιορίζει τον εαυτό της σε ένα 10% της πιθανής αγοράς, όταν μπορεί να απλωθεί σε όλη την έκταση της;

Ακριβώς για αυτό είδαμε να κυκλοφορεί το Office πρώτα για iPad, και για αυτό, όπως ισχυρίζεται τώρα πως “έχει μάθει” η Mary Jo Foley, θα το δούμε να εμφανίζεται και στο Android πριν από τα Windows.

Και αφού από ό,τι ακούγεται, “εκεί”, “στα Windows”, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, αυτό σημαίνει πως θα το δούμε λίγο νωρίτερα στο Android.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.