Περισσότερο Office στα Google Apps

Καλύτερη υποστήριξη των formats του Microsoft Office, που όλοι τα σνομπάρουν, αλλά όλοι θέλουν να είναι συμβατοί μαζί τους

google-docs-comments

Μπορεί οι αναβαθμίσεις στις εφαρμογές παραγωγικότητας της Google να είναι πιο αργές από ένα ηλικιωμένο σαλιγκάρι με αρθριτικά, αλλά τουλάχιστον έχει φτάσει επιτέλους σε ένα σημείο που να μπορεί να υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την “παραδοσιακή” σουίτα της Microsoft. Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις και προσθήκες, το σύνολο των εφαρμογών παραγωγικότητας, που το βάφτισε η Google “Quickoffice”, επιτρέπει το άνοιγμα και την επεξεργασία εγγράφων του MS Word, λογιστικών φύλλων του Excel και παρουσιάσεων του PowerPoint. Μας είπαν επίσης ότι έχει βελτιωθεί πολύ η πιστότητα και η ακρίβεια της “μηχανής” προβολής, έτσι ώστε το έγγραφο που ανοίγουμε μέσα στο περιβάλλον της Google να είναι, αν όχι πανομοιότυπο, τουλάχιστον πάρα πολύ παρεμφερές με το πρωτότυπο. Το κυριότερο: δε χρειάζεται πλέον μετατροπή σε κάποιο open source format, πριν ανοίξες το έγγραφο για επεξεργασία.

Επίσης σημαντικές βελτιώσεις φαίνεται να έχουν γίνει και στις λειτουργίες συνεργασιμότητας (collaboration), με προεξέχουσα τη δυνατότητα να μπορούμε να δούμε όλες τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που έχουν γίνει στο έγγραφο, κάτι εξαιρετικά κρίσιμο για έγγραφα που πρέπει να πάρουν έγκριση και να δορθωθούν από προϊσταμένους ή πελάτες, πριν πάρουν την τελική τους μορφή. Εξάλλου μπορούμε πλέον όχι μόνο να δούμε, αλλά και να αλλάξουμε και να προσθέσουμε-αφαιρέσουμε σχόλια, ανάλογα με το ρόλο μας στο εκάστοτε workflow.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.