Το Dropbox ακυρώνει τα παλιά σου shared links

Εξαιτίας του φόβου διαρροής των δεδομένων προς τρίτους
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την πιο δημοφιλή υπηρεσία διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων και διαμοιραμσού, αντιλήφθηκε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος για τη δημιουγία links προς τα σωσμένα αρχέια των χρηστών, ήταν εν πολλοίς διάτρητο και καθιστούσε σχετικά εύκολη τη διαρροη κι άλλων δεδομένων και σημαντικών εγγράφων, αλλά και προσωπικών στοιχείων, προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Όπως φαίνεται, το πρόβλημα προκύπτει από αυτόματες μηχανές αναζήτησης και συσχετισμού δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων. Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους ανταγωνιστές του Dropbox, η IntraLinks, αποκάλυψε ότι το Google Adwords και το Analytics, μπορούν και “τραβάνε” τέτοια shared links και τα αποκαλύπτυν σε κοινή θέα, ενώ κανονικά αυτά θα έπρεπε να είναι γνωστά μονάχα μεταξύ των συνεργατών που χρησιμοποιούν το Dropbox για να μοιράζονται έγγραφα. Ακόμη χειρότερα, τα ευάλωτα shared links οδηγούν στο άνοιγμα ολόκληρων φακέλων και σε πρόσβαση σε άλλα έγγραφα, με ενδεχομένως ιδιαίτερα ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως προσωπικές φόρμες με φορολογικά στοιχεία, δεδομένα κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικά αρχεία, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών κοκ.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.