Οδηγός εξόρυξης κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

Τί είναι τα altcoins; Τί είναι το cryptomining; Το περιεκτικό άρθρο του PCW είναι άκρως διαφωτιστικό
altcoin-mining-nice-pic
Το PC World ανάρτησε ένα περιεκτικό και επεξηγηματικό οδηγό για… νούμπηδες, σχετικά με τις βασικές έννοιες των εναλλακτικών κρυπτονομισμάτων και του τρόπου με τον οποίον μπορεί κάποιος να στήσει το hardware του ώστε να ξαμολυθεί στο κυνήγι του ψηφιακού θησαυρού.

Ο οδηγός ξεκινά με τη συνοπτική παρουσίαση των εναλλακτικών κρυπτονομισμάτων έναντι του Bitcoin και εξηγεί γιατί η εξόρυξη βάσει του Bitcoin δεν είναι πια επικερδής και συμφέρουσα. Στη συνέχεια εξηγεί πρακτικά ότι υπάρχει ειδικός εξοπλισμός με στοχευμένα ολοκληρωμένα (ASICs) που βελτιστοποιούν την αναζήτηση, αλλά υπάρχει και η εναλλακτική χρήση ισχυρού hardware, με κορυφαίο το παράδειγμα high-end καρτών γραφικών, που χρησιμοποιούν τη δύναμη της GPU για το απαραίτητο βαρύ computing.

note

Να σημειώσουμε εδώ την ύπαρξη πιο εξωτικών εφαρμογών hardware και συστημάτων για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Προχωρά εν συνεχεία στην επεξήγηση του κατάλληλου script για την “κρυπτο-εξόρυξη”, τον κατάλληλο client που πρέπει να κατεβάσεις για να δημιουργήσεις το δικό σου ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα αποθηκεύεις τους κόπους των έργων σου, αλλά εξηγεί και τη δυνατότητα για συνεργατική εξόρυξη, του γνωστού “pool”, το οποίο είναι πιο πολύπλοκο και απαιτεί μια στοιχειώδη οργάνωση και προεργασία, αλλά είναι πιο αποδοτικό.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.