Το TrueCrypt παρακαλεί να ΜΗΝ το χρησιμοποιείς!

Προσοχή – προσοχή! Η δημοφιλής εφαρμογή κρυπτογράφησης δεδομένων TrueCrypt ανέβασε προειδοποίηση στο site της πως “είναι ανασφαλής”!

security_002.jpg

Η δημοφιλής εφαρμογή κρυπτογράφησης δεδομένων TrueCrypt μάλλον αντιμετωπίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας. Δεν εξηγείται αλλιώς η αλλαγή στο επίσημο site της, όπου όχι μόνο υπάρχει σχετική προειδοποίηση πως η εφαρμογή δεν είναι ασφαλής, αλλά αναφέρονται και αναλυτικές οδηγίες για το πως να μεταφέρει κάνεις τα κρυπτογραφημένα δεδομένα των από αυτή στο παραπλήσιο BitLocker.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι παίζει με την όλη υπόθεση, και δεν είναι και απίθανο να πρόκειται ακόμη και για ένα defacement του ίδιου του site. Όπως λεμέ, δηλαδή, να μην έχει πρόβλημα η εφαρμογή. Μάλλον…

Μάλλον όμως αυτό είναι… χλωμό, και το καλύτερο είναι αν χρησιμοποιείτε ήδη την εφαρμογή για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας να σταματήσετε αμέσως, ή αν σκεφτόσασταν να την κατεβάσετε, να το αναβάλλετε για το κοντινό μέλλον.

Και ούτε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.