Τέλος τα ανεπίσημα extensions στον Chrome

Για να προστατεύσει τους χρήστες του Chrome στην πλατφόρμα των Windows από κακόβουλο λογισμικό, η Google αποφάσισε να μπλοκάρει την εγκατάσταση extensions από τρίτους.

Google_Chrome_Logo.jpg

Από εδώ και έπειτα, αν θέλεις να εγκαταστήσεις ένα extension στον chrome, θα πρέπει να βρίσκεται στο ελεγχόμενο από την ίδια την Google Chrome Web Store. Από αλλού… “δεν”.

Σκοπός της κίνησης, όπως είπαμε, η προστασία των χρηστών των Windows από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις διαδίδεται προσκολλημένο σε ανεπίσημες εκδοχές extensions για τον Chrome που μπορεί να κατεβάσει κανείς από ανεξάρτητα sites.

Ο περιορισμός, όμως, αφορά την επίσημη “καταναλωτική” έκδοση του Google Chrome, και δεν ισχύει για τις εναλλακτικές εκδοχές Developer, Canary ή Chromium, ούτε για τον βασισμένο σε αυτόν Opera. Επιπλέον, μπορεί κανείς να τον παρακάμψει και στην κανονική έκδοση του Google Chrome, απλά ενεργοποιώντας την επιλογή “Developer mode” στη σελίδα των extension settings.

Ody's thoughts

Δεν μου φαίνεται πως θα βοηθήσει και τόσο πολύ, μάλλον περισσότερο θα καταντήσει να ενοχλεί! Ο εντελώς αρχάριος χρήστης απλά θα πρέπει να κάνει τρία – τέσσερα κλικ περισσότερα για να εγκαταστήσει ένα extension, ο λίγο πιο ψαγμένος θα απενεργοποιήσει τη σχετική επιλογή, και αυτό αν δεν χρησιμοποιεί ήδη μια από τις άλλες “πιο προχώ” εκδοχές του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.