Τέλος για το Torrentz.eu;

Κατόπιν αιτήματός της βρετανικής αστυνομίας, το domain του Torrentz.eu, της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης για torrents, είναι “down”.

piracy_001.jpg

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, η αστυνομία της Βρετανίας συνεργαζόταν εδώ και μήνες με τους κατόχους copyrights με στόχο την αντιμετώπιση της διάθεσης πειρατικού περιεχομένου.

Πρώτη κίνηση τους ήταν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές αρκετών site προειδοποιώντας τους είτε “να το γυρίσουν στο νόμιμο” είτε να τα κλείσουν, ενώ συνέχισαν με μια καμπάνια προς τις εταιρίες κατοχύρωσης domain names (“domain registrars”) που τους ζητούσε να ακυρώσουν τα ονόματα-διευθύνσεις αρκετών sites που έκριναν ως παράνομα.

Torrentz.eu_002.jpg

Ο διαχειριστής του Torrentz ενημέρωσε το TorrentFreak πως η πτώση του domain Torrentz.eu είναι αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων, αλλά το site και το περιεχόμενο του παραμένουν προσβάσιμα μέσα από τις εναλλακτικές διευθύνσεις του.

Ody's thoughts

…τις οποίες δεν θα αναφέρω από εδώ αφού “κρατάω πισινή” από τη στιγμή που κάποιοι τις κρίνουν ως παράνομες. Οι υπηρεσίες αναζητήσεις είναι φίλες σας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.