Κατεβάζει ρολά το Springpad

Φήμες θέλουν την αρκετά δημοφιλή ιντερνετική εφαρμογή να “κλείνει πόρτες” πολύ-πολύ σύντομα.

springpad_003.jpg

Δυστυχώς για όσους το χρησιμοποιούσαν – ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγομαι ως ένα σημείο και εγώ – το αρκετά δημοφιλές Springpad ποτέ δεν κατάφερε να επεκταθεί αρκετά. Τώρα, πως γίνεται κάτι να είναι δημοφιλές και, ταυτόχρονα, να έχει προβλήματα εξάπλωσης;

Το βασικό πρόβλημα του Springpad ήταν πως το γνώριζαν και το χρησιμοποιούσαν όσοι χρειάζονταν ακριβώς κάτι σαν αυτό. Και αυτό διότι το Springpad δεν είναι (ήταν;!) απλά μια λύση σημειώσεων, αλλά και διαχείρισης υποχρεώσεων, συλλογής bookmarks, δημιουργίας λιστών με το οτιδήποτε και… όλα τα ενδιάμεσα!

Έτσι, όσοι έψαχναν κάτι υπερπλήρες αλλά και αρκετά πολύπλοκο όπως αυτό το λάτρευαν, ενώ οι υπόλοιποι… Όπου φύγει- φύγει! Και μπορεί το Springpad να έχει (είχε;!) περίπου 400.000 χρήστες, ποσό που μοιάζει διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά όπως σημειώνει και το The Verge, όταν ο βασικός ανταγωνιστής του, το Evernote, έχει ανακοινώσει (αυτόν τον μήνα) πως ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες… Όσο να’ ναι, μιλάμε για μια σημαντική διαφορά!

Αν, λοιπόν, είσαι (ήσουν;!) και εσύ ανάμεσα σε όσους το χρησιμοποιούν (χρησιμοποιούσαν;!), δεν πηγαίνεις καλού- κακού από εκεί να κανείς ένα backup;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.