Και στο web το Any.Do

Η σχετικά δημοφιλής εφαρμογή διαχείρισης υποχρεώσεων επεκτείνεται από τα smartphones και τα tablets και στο web.

Αρνούμαι, όμως, πεισματικά να σας μιλήσω για αυτήν, αφού δεν μου δουλεύει στον Firefox, και έτσι, και να ήθελα, δεν θα είχα να σας πω κάτι.

Τώρα, θα μου πεις, “γιατί δεν τρέχεις τον Chrome για να το δεις”; Διότι, πολύ απλά, δεν με ενδιαφέρει τόσο ώστε να μπω σε τέτοιο… κόπο!

Αν υπάρχει πλεόνασμα σε κάτι αυτό είναι στις εφαρμογές διαχείρισης υποχρεώσεων, και, δυστυχώς, καμία δεν καταφέρνει να κάνει αρκετά καλά αυτό που υπόσχεται. Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο και υπάρχουν και τόσο πολλές!

Το Any.Do έχει το κακό πως παραείναι απλό σε δυνατότητες, ποντάροντας περισσότερο στην ευκολία χρήσης. Και για αυτό και υποστηρίζει εγγενώς και χρήση μέσω φωνής, με τον χρήστη να μπορεί να του υπαγορεύει τις υποχρεώσεις του και αυτό να της καταγραφεί. Έλα, όμως, που βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της ίδιας της Google, πράγμα που σημαίνει πως δεν υποστηρίζει ακόμα την γλώσσα μας!

Έτσι, ένα από τα σημαντικότερα προτερήματά της εφαρμογής εξατμίζεται, καθιστώντας την ίδια ή και υποδεέστερη σε σχέση με ανταγωνιστικές προτάσεις. Όπως, για παράδειγμα, το επίσης δωρεάν Wunderlist.

Γιατί λοιπόν, είπαμε, να προτιμήσει κανείς το Any.Do, ακόμη και “τώρα που έχει και παρουσία στο web”;

Και γιατί να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία από τη στιγμή που δεν μου λειτουργεί στον Firefox; Το έχω κάποια σημαντική ανάγκη;

Αν, πάντως, σας κίνησα την περιέργεια για αυτό ενώ δεν το γνωρίζατε, ή το χρησιμοποιούσατε και θα σας φανεί χρήσιμη η πρόσβαση σε αυτό από το desktop ή το laptop σας, θα το βρείτε εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.