Και ναι, το Facebook θα ξέρει πόσες θερμίδες (δεν) έκαψες!

Η ομάδα της εφαρμογής Moves ακυρώνει την υπόσχεση της πως “δεν θα μοιραζόταν τα δεδομένα των χρηστών της με το Facebook”. Τσα! Έκπληξη! (…not!)moves_fitness_app_-_002.jpg

Αμέσως μετά την εξαγορά της από το Facebook, η ομάδα της εφαρμογής “ανάλυσης κινητικότητας” (του κατόχου της συσκευής) Moves, ιδιαίτερα δημοφιλούς ανάμεσα στους οπαδούς των sports και “Του Υγιεινού Τρόπου Ζωής (TM)”, έσπευσε να καθησυχάσει τους χρήστες της λέγοντας πως δεν θα μοιράζονταν τα δεδομένα που αντλούσε από τις κινήσεις της με το… μεγαθήριο του social networking. Και όπως είχαμε σχολιάσει και τότε, μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν στην πραγματικότητα… “χλωμό”!

Να που, όπως μάλλον ήταν αναπόφευκτο, είχαμε δίκιο, αφού η Moves ανακάλεσε τις τότε δηλώσεις της, αλλάζοντας γνώμη. Και μαζί με την… γνώμη της, και την άδεια χρήσης της, όπου πια αναφέρεται πως μπορεί να μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών και με άλλες εταιρίες, “ανάμεσα στις οποίες – μα όχι και αποκλειστικά – και το Facebook”.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η εφαρμογή θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως την ήξεραν οι οπαδοί της.

Ody's thoughts

”Έμπροσθεν”. Διότι “στο παρασκήνιο”, όλα τα δεδομένα τους Θα παίρνουν μια βόλτα από τους servers του Facebook για περαιτέρω ανάλυση και διασταύρωση με όσα ήδη γνωρίζει. Βλέπω, δεν τα “έκαψες” τα κοψίδια Νικολάκη, που μου δηλώνεις και “single” στη σχέση σου..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.