Εξαγορά Twitch από Google/YouTube

Το Twitch, η υπηρεσία streaming video που γνώρισε τεράστια εξάπλωση μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4, μπαίνει στην οικογένεια της Google.twitch_logo_002.jpg

Για την ώρα παραμένει φήμη, αλλά σύμφωνα με το Variety “η συμφωνία έχει ήδη κλείσει” και η είδηση έχει αρχίσει να διασταυρώνεται από πολλές πηγές. Οπότε… μπορούμε να την θεωρήσουμε (σχεδόν) δεδομένη.

Το YouTube, λοιπόν, και κατ’ επέκταση η Google, αγοράζει το Twitch, την υπηρεσία streaming video που, όπως είπαμε, είδε εκρηκτική εξάπλωση ειδικά μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4.

Info

Αντίθετα με άλλες υπηρεσίες streaming video, το Twitch δηλώνει ειδίκευση στο game streaming και εστιάζει στην κουλτούρα των gamers.

Η υπηρεσία χρησιμοποιούνταν αρχικά ανεξάρτητα από τα ίδια τα παιχνίδια, με τους gamers να καταφεύγουν σε διάφορα utilities σύλληψης video της οθόνης τους.

Αργά αλλά σταθερά άρχισε να επεκτείνεται, αλλά με την κυκλοφορία του PlayStation 4 έγινε “το μεγάλο μπάμ”, αφού η νέα κονσόλα της Sony επιτρέπει το απευθείας streaming της δράσης των παιχνιδιών στο Twitch, καθώς παίζει κανείς. Επιπλέον, διαθέτει (πια) και video editor που διευκολύνει την εγγραφή και μετέπειτα επεξεργασία – και ανέβασμα στο Twitch – videos από παιχνίδια ή που έχουν συλληφθεί από την κάμερα της κονσόλας (προφανώς… αν την έχει αγοράσει κανείς, αφού στο PlayStation 4 είναι προεραιτικό αξεσουάρ).

Η αγορά του Twitch “θα βάλει μέσα” την Google για μόλις ένα δισεκατομμυριάκι δολάρια, ενώ θα τη βοηθήσει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την κυριαρχία της στο χώρο του ιντερνετικού video και των digital media.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.