Δεν πουλάει Xbox και Bing η Microsoft

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην Code Conference, ο νέος CEO της Microsoft, Satya Nadella, απάντησε στις φήμες σχετικά με την πώληση του Xbox και της Bing.

true xbox one

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη με τους Kara Swisher και Walt Mossberg, ο πρόεδρος της Microsoft, Satya Nadella, “δεν έχει την παραμικρή επιθυμία να κάνει κάτι διαφορετικό με το Xbox από ότι κάνουν μέχρι σήμερα”. Και το ίδιο ισχύει για την μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing.

Έτσι, όποιος ανησυχούσε για τις φήμες που έλεγαν πως σύντομα το Xbox, η Bing ή και τα δυο “θα έτρωγαν πόδι” από την ευρύτερη οικογένεια της Microsoft, μπορεί πια να κοιμάται ήσυχος

Info

Εδώ και αρκετό καιρό παίζουν στο Internet φήμες σχετικά με το ότι η Microsoft, και συγκεκριμένα οι μέτοχοι της, θέλουν να ξεφορτωθούν τα τμήματα των Xbox και Bing, αφού αμφότερα αιμορραγούν χρήματα.

Ειδικά η δεύτερη, η μηχανή αναζήτησης – απάντηση στην Google Search – της Microsoft, είναι γενικώς γνωστό πως δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά Όσο και αν έχει προσπαθήσει η Microsoft, δεν έχει καταφέρει να τραβήξει κόσμο σε αυτήν από την κυρίαρχη αντιπρόταση της Google. Το Xbox όμως; Δεν είναι περίεργο να θέλει να πουλήσει και αυτό; Αυτό δεν τα πηγαίνει καλά;

Όλως περιέργως, μπορεί το Xbox 360 να κυριάρχησε στην προηγούμενη γενιά κονσολών στις καρδιές των hardcore gamers, αλλά η Microsoft χρειάστηκε να σκάσει αρκετά χρήματα για να το σπρώξει σε αυτή τη θέση. Και είχε δώσει ακόμη περισσότερα για να προωθήσει τον πρόγονο του, το πρώτο Xbox, με τον οποίο και εισέβαλε στο console gaming.

Xbox One - Kinect - Controller 003

Επιπλέον, το Xbox 360 έμεινε στη σκιά του Wii της Nintendo όσον αφορά στις πωλήσεις, και πάνω που θα άρχιζε να κάνει απόσβεση… “τα έφαγε τα ψωμιά του” και αντικαταστάθηκε από το νέο Xbox One. το οποίο όλοι γνωρίζουμε την αντιμετώπιση που είχε και πόσο καλά τα έχει πάει μέχρι τώρα στην αγορά.

Προσθέστε στο ότι στο γενικότερο όνομα “Xbox” οι μέτοχοι της εταιρείας εντάσσουν και τα Microsoft Studios, τις εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών της εταιρείας, γνωστότερη από τις οποίες είναι πια η 343 Industries, που ανέλαβε την σκυτάλη ανάπτυξης της σειράς Halo από την Bungie.

Και η αλήθειά είναι πως τόσο που κοστίζει σήμερα η ανάπτυξη μεγάλων τίτλων για κονσόλες και υπολογιστές, δύσκολα μπορούν και τα επιμέρους Microsoft Studios “να βγάλουν τα έξοδά” τους, αφού για κάθε (κυρίως… εισπρακτική) επιτυχία καθενός από αυτά, υπάρχουν πέντε αποτυχίες των άλλων.

Φαίνεται δικαιολογημένο, λοιπόν, να ακούγεται όλο και περισσότερο πως η Microsoft σύντομα θα προσπαθούσε να ξεφορτωθεί αυτές τις δύο επιμέρους μονάδες της, ή, αν δεν έβρισκε κάποιον που να θέλει να τις αγοράσει, να τις “αυτονομήσει”, ώστε να είναι ευκολότερο και να τις… “σκοτώσει” στο κοντινό μέλλον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.