Η κατάντια των Anonymous

Όνειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε!
Δεν είμαστε πλέον στο 2010, τις ένδοξες ημέρες που οι κυβερνοθάλασσες κυριαρχούνταν από τα πειρατικά των Anonymous. Επειδή οτιδήποτε υπερβάλλει τις δυνάμεις του είναι νομετελειακό να αποτύχει, το “κίνημα” έχει μάλλον εκφυλιστεί και αυτό φαίνεται από τις παράδοξες και σπασμωδικές του ενέργειες. Τελευταία αλλοπρόσαλη τακτική, η ανακοίνωση ότι οι Anonymous μποϋκοτάρουν το βιβλίο του Greenwald για τον E.Snowden. Γιατί; Μην το πολυψάχνετε, δε στέκει σοβαρά σε λογική. Υποτίθεται ότι τα πουλάκια μου έχουν θυμώσει επειδή ο συγγραφέας δεν αναφέρεται στην ένδοξη άλωση του μισητού PayPal, μιας από τις ενδοξότερες νίκες του κινήματος, δίπλα στις άλλες επιθέσεις “χακτιβισμού”, όπως στη Visa και τη MasterCard. Οι οργισμένοι χακτιβιστές διαμαρτύρονται, επειδή, παρότι οι ίδιοι πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη της κουλτούρας του “whistleblower (πληροφοριοδότη)/hacktivist”, τώρα βρέθηκαν τυπάκια σαν τον Greenwald που καρπώνονται την επιτυχία τους και χτίζουν καριέρες (χαρακτηρίζονται μάλιστα ως “tech bros”).
Επί της ουσίας όμως, οι διαμαρτυρόμενοι συνεχίζουν, λέγοντας ότι ο Greenwald υποστηρίζεται οικονομικά από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του eBay, Pierre Omidyar. Το eBay υπήρξε και αυτό ένας από τους στόχους των επιθέσεων DoS των Anonymous. το θέμα είναι ότι ο ίδιος ο Omidyar, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι ο πυρήνας των hackers που συνελλήφθη για τις επιθέσεις σε Paypal και eBay, είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν την κυβερνο-επίθεση ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ζήτησε επιείκεια κατά την έκδοση της ποινής. Αυτό όμως δε φαίνεται να κατευνάζει τους θυμωμένους Anonymous.
Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ο αρχηγός της ομάδας LulzSec, του πυρήνα που έδινε κατευθυντήριες γραμμές στους Anonymous, αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε την ποινή 7 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε, αφού κάρφωσε τα φιλαράκια του και έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα. Γνωστός με το ψευδώνυμο “Sabu”, ο κατά κόσμον Hector Monsegur βοήθησε τις Αρχές να αποτρέψουν 300 κυβερνο-επιθέσεις – αν πιστέψουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο Agent Smith, λύγισε τον ηρωϊκό Neo…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.