Αγορές από το Amazon κατευθείαν μέσα από το Twitter

Μπεε, μπεε, καλά μου προβατάκια-καταναλωτάκια!
Η Amazon κάνει περισσότερο εύκολο από ποτέ να αποκτήσεις ένα προϊόν, απλώς δηλώνοντάς το μέσα από το Twitter. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: πρώτον συνδέεις το λογαριασμό σου στο Twitter με εκείνον της Amazon. Μετά τη σύνδεση αρχίζουν να σου έρχονται στοχευμένα tweets από εταιρείες που προβάλλουν τα προϊόντα και τις προσφορές τους που τρέχουν στο Amazon. Εσύ απλώς κάνεις reply προσθέτοντας στο τέλος #AmazonCart (για ΗΠΑ) ή #AmazonBasket αν βρίσκεσαι στη Μ. Βρετανία. Το προϊόν τοποθετείαι κατευθείαν σε καλάθι παραγγελίας και… that’s it!

Galacticus's thoughts

Η τρομερή ευκολία της άμεσης αγοράς, χωρίς καν να ανοίξεις το site και να μπεις στη διαδικασία να ψάξεις, έχει μια βασική παγίδα: πρόκειται για κατευθυνόμενη διαφήμιση, η οποία, υποτίθεται ότι σχετίζεται με σένα, τις προτιμήσεις σου και την πρότερη συμπεριφορά σου, εκτιμώντας το ιστορικό παλιών σου συναλλαγών. Όσο πιο εύκολα όμως γίνεται μια αγορά, τη στιγμή που δεν ανακύπτει μια πραγματική ανάγκη, αλλά λειτουργεί η αυθόρμητη αντίδραση του “το βλέπω, το θέλω, το παίρνω”, η κατάσταση ξεφεύγει. Συμπέρασμα: έχουμε πήξει από αυτόματους, έξυπνους, ανέπαφους, online και δε συμμαζεύεται, τρόπους να αγοράζουμε…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.