O Fassbener και το Assassin’s Creed

Επιστρέφουμε στο συναρπαστικό θέμα με περισσότερες τζούσι λεπτομέρειες
assassins-creed-michael-fassbender-01
Ορίστε, το post ολοκληρώθηκε κιόλας από τον τίτλο του! Τί άλλο θέλετε για να θέλετε σαν τρελοί να δείτε την κινηματογραφική εκδοχή των Ασσασσίνων; Μη φοβάστε όμως, η ιστορία έχει κι άλλο ψωμί.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, ο Michael Fassbender, δεν περιορίζεται μονάχα στον πρωταγωνιστικό ρόλο της επερχόμενης ταινίας (ή μάλλον της σχεδιαζόμενης ταινίας, αφού ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης του σεναρίου), αλλά συμμετέχει ενεργά και στην παραγωγή της. Μιας και αναφέραμε το σενάριο, αυτό πρέπει να είναι αρκετά πιστό στο βασικό κορμό των παιχνιδιών μέχρι και το III, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή του Desmond Miles από την Abstergo και την καταναγκαστική του σύνδεση στο Animus, προκειμένου να αποκαλύψει μυστικά που θα βοηθήσουν τους Ναΐτες να πετύχουν τους στόχους τους και να εξολοθρεύσουν τους προαιώνιους αντιπάλους τους.

assassins-creed-michael-fassbender-00Πόσο ποιοτικό θα είναι το σενάριο, δεν ξέρουμε και δυστυχώς δεν μπορούμε εύκολα να εκτιμήσουμε, καθώς οι σεναριογράφοι Bill Collage και Adam Cooper δεν έχουν σημαντικές περγαμηνές στο ενεργητικό τους και το πρώτο σοβαρό δείγμα γραφής επί της συνεργασίας τους αναμένεται από το Exodus: Gods and Kings, μια ταινία που θα βγει τα Χριστούγεννα και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Christian Bale ως… Μωϋσής που οδηγεί τους Ισραηλίτες μακριά από την Αίγυπτο και τη σκλαβιά.

Τώρα, αν δεν έχετε παίξει Assassin’s Creed, δε θα καταλάβατε και πολλά, επειδή όντως το κεντρικό σενάριο είναι αρκούντως πολύπλοκο και δαιδαλώδες ώστε να σας μπερδέψει. Αλλά ακόμη κι αν έχετε παίξει, μάλλον δε θα είχατε την υπομονή να κάτσετε και να ψάξετε τα διάφορα σπαράγματα από σημειώσεις και απομεινάρια πληροφοριών που συνθέτουν την ιστορία του.

Τέλος πάντων, πίσω στο θέμα μας: όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Fassbener, μετά από κρούση που του έγινε από την Ubisoft, βρήκε πάρα πολύ ενδιαφέρον το concept της επαναβίωσης παρελθοντικών καταστάσεων μέσα από τις κρυμμένες μνήμες στις αλυσίδες του γενετικού υλικού των ανθρώπων, κάτι που αποτελεί κεντρικό σημείο της σειράς των games. Άλλωστε ο ίδιος δεν κρύβει ότι δεν είναι gamer και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το “άθλημα”. Αυτό όμως, ουδόλως μας ενοχλεί.

Michael-Fassbender-in-prometheus-02Ο Fassbender θα δουλέψει κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Justin Kurzel, με τον οποίο συνεργάζεται πάνω στην ταινία Macbeth, η οποία θα προβληθεί του χρόνου στα μέρη μας. Το Assassin’s Creed υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί και αυτό για προβολή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου. Είναι σίγουρο ότι η παρουσία του και μόνο αποτελεί καλή εκκίνηση, ώστε να μας προδιαθέσει θετικά και να περιμένουμε μια ποιοτική προσπάθεια.

Galacticus's thoughts

Είναι αξιοπρόσεκτο, πως μια καλή ερμηνευτική παρουσία σε κάνει να ξεχνάς άλλα σοβαρά ελατώμματα στην πλοκή και στην σκηνοθεσία μιας ταινίας, κάτι που έγινε σε προηγούμενες περιπτώσεις στο Prometheus και το X-Men First Class: και στις δύο περιπτώσεις η παρουσία του Fassbender ήταν καθοριστική ώστε να μας αποπροσανατολίσει (με την καλή έννοια) από άλλα ατοπήματα και αδυναμίες του έργου.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.