Gotham: o Batman εισβάλλει στην TV σου

Ody's thoughts

”Έχω μια ιδέα: τι και αν βγάζαμε μια σειρά όπου όλοι οι χαρακτήρες του σύμπαντος του Μπαταμάνου θα ήταν αγχωμένοι έφηβοι, και ανάμεσα στον κακό χαμό θα προσπαθούσε να βγάλει άκρη ο ενήλικας πρωταγωνιστής – που τυγχάνει και μπάτσος;

Έτσι, “πιάνουμε” και τους οπαδούς του Μπαταμάνου, και το εφηβικό κοινό, και τους ενήλικες που τους αρέσουν τα cop dramas. Το σπρώχνουμε να τραβήξει και έναν δεύτερο κύκλο, κόβοντας του το budget στο μισό, και τα βγάλαμε τα φράγκα Παναγιώτη!”

Λέτε να βγω ψεύτης;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • galacticusX

  Πατάει, μου φαίνεται, στη συνταγή του Caprica. Σου λέει, έχουμε ένα επιτυχημένο franchise με τον Batman, ας το ξεζουμίσουμε όσο μπορούμε. Origins και ξανα-ματα-origins, και ακόμη χειρότερα, τα origins των origins. Εντάξει, το εμπεδώσαμε και το Gotham City και το Arkham και την ψυχανάλυση των χαρακτήρων, αμάν πια. Αμάν!

 • ducklord

  Ναι, και όλοι είδαμε ΠΟΟΟΟΟΣΟ μεγάλη επιτυχία είχε το άρμεγμα-Caprica. Όχι, όμως, αυτό είναι διαφορετικό:

  Το Caprica ήταν “θα κάνουμε backscale την scifi και upscale το drama στο ίδιο, κατά τα άλλα, σύμπαν με μια αγαπημένη σειρά, για να δικαιολογήσουμε το ότι αντικαταστήσαμε το μπαμ-μπουμ με το μπλα-μπλα”.

  Αυτό, επιμένω, είναι “να κρατήσουμε ικανοποιημένο πάνω απ’ όλα το εφηβικό κοινό, ακόμη και αν δεν βγαίνει κανένα καταραμένο νόημα έτσι που έχουμε ξεχειλώσει και μεταλλάξει τις ίδιες ιστορίες και τους ίδιους χαρακτήρες εδώ και τόσα χρόνια”.

  Βαρέθηκα. Αποφασίστε: είναι ψυχωτικός ντετέκτιβ με διχασμένη προσωπικότητα και περιστασιακή συμπεριφορά κλόουν που ντύνεται στα γκρίζα, έχοντας κρυπτο-ομοφυλοφιλικές τάσεις για κοκκινο-πρασινο-ντυμένα αγοράκια με κολάν που ακούνε σε ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα στο οποίο τυγχάνει να ψευδίζω, ή σκοτεινός μαυροφορεμένος εκδικητής που δεν τον ενδιαφέρει τόσο η δικαιοσύνη όσο η εκδίκηση και το μπάλωμα “του τραύματος από τα παλιά”; Όχι, δεν με ενδιαφέρει αν “την πέρασε βαριά την ακμή και δεν τον έπαιζαν τα άλλα τα παιδάκια”.

 • mike

  Μόνο σε μένα δε φάνηκε το trailer τόσο χάλια; :P Αν και καταλαβαίνω ακριβώς γιατί δε σας αρέσει αλλά ίσως βγει ενδιαφέρον στο τέλος!

 • galacticusX

  Ψιλοενθουσιάστηκα από τη στιγμή που είδα νεαρούς την Catwoman, Riddler, Penguin, αλλά από την άλλη σκέφτεσαι ότι ίσως μερικές φορές καλό είναι να γεμίζεις μερικά κενά για την ιστορία και τους χαρακτήρες μόνος σου, με τη δική σου οπτική γωνία και φαντασία. Το βλέπω να έχει πολύ μπλα, μπλα, μπλα, και αναλύσεις και ίντριγκες και κόντρες και ελάχιστη δράση. Κι αν μη τι άλλο, μιλάμε για υπερήρωες και υπερκακούς, οπότε η δράση είναι το πρώτο ζητούμενο. Αν δεν είναι λαπάς νερόβραστος, θα είμαστε τυχεροί…