Μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς το νέο X-Men

Το X-Men: Days of Future Past “σκίζει” και ο κόσμος επιτίθεται στους κινηματογράφους σαν τις ακρίδες- πληγή των Φαραώ. Τι έγραψα πάλι ο Τουτανγαμών;

x-men-cyclops-002

Δεν προλάβαμε καλά-καλά να χωνέψουμε την τεράστια επιτυχία του Godzilla, που όλα έδειχναν ότι θα ήταν το κινηματογραφικό “top” της χρονιάς, και ήδη η καινούργια περιπέτεια των X-Men του… έχει βάλει τα γυαλιά!

Όπως διαβάζουμε, το X-Men: Days of Future Past είναι η πρώτη ταινία της χρονιάς που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις, κατά το “άνοιγμα” της. Όπου “άνοιγμα”, το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σχεδόν.

x-men-days-of-future-past_001

Υπάρχει μια μικρή πρόσθετη παράμετρος που πρέπει να υπολογίζει κανείς, και αυτή είναι ότι οι προηγούμενες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της χρονιάς άνοιξαν σε “τυπικά Σαββατοκύριακα”, με τα έξοδά τους να υπολογίζονται στο τριήμερο Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής. Η διαφορά με το νέο X-Men είναι πως “άνοιξε” κατά την Memorial Day, αργία της Αμερικής κατόπιν της 11ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να έχει μια μέρα παραπάνω για “να κάνει μπάζα” σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Ακόμη και έτσι, από ότι φαίνεται, ξεκίνησε ακόμη δυναμικότερα από εκείνους, και δεν προβλέπεται πως θα το δούμε αργότερα να πέφτει στη δεύτερη θέση από αυτούς. Για αυτό – τον εκτοπισμού του από την πρώτη θέση – θα υπάρξουν… άλλες ευκαιρίες.

Όπως-λέμε-Transformers, π.χ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.