Ήδη ετοιμάζεται Godzilla 2

Ήταν αναμενόμενο πως με “άνοιγμα” σχεδόν σαράντα εκατομμυρίων δολαρίων στο μάμα-Αμέρικα, ο Γκοντζίλας θα επέστρεφε σε sequel.
godzilla_2014005.png

Έτσι λοιπόν, από ό,τι ακούγεται, μόλις μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του, ξεκίνησε ήδη να ετοιμάζεται η συνέχεια του Godzilla του Gareth Edwards. Η ταινία έκανε το μεγαλύτερο “άνοιγμα” από οποιαδήποτε μέχρι σήμερα για το τρέχον έτος, και έτσι Warner Bros. και Legendary Pictures έσπευσαν να αρχίσουν τις προετοιμασίες “για να το γιορτάσουν”.

Info

Για όσους αγνοούν “τι εστί Godzilla”, πρόκειται για χαρακτήρα που πρωτοεμφανίστηκε στο κινηματογραφικό στερέωμα 8 χρόνια μετά τη ρίψη της πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα.

Το τεράστιο σαυρόμορφο τέρας αποτελούσε την υλική, “ζωντανή” εκδοχή του ολέθρου που είχε σπείρει η πυρηνική έκρηξη, το “πέρασμα” της οποίας παρέμεινε αισθητό για δεκαετίες.

Αυτά όσον αφορά στην πρώτη ταινία, διότι στις περισσότερες που ακολούθησαν το βασικό σενάριο έπαιζε σε στυλ “Ο Γκοντζίλας σκοτώνει τον τεράστιο μεταλλαγμένο σκίουρο από το διάστημα με τα δολοφονικά του αέρια” (ναι, δεν υπάρχει, εγώ το κατέβασα μόλις τώρα) και “Ο Γκοντζίλας αποκτά γιο” (όχι, όχι, αυτό όντως υπάρχει).

godzilla_2014013.jpg

note

Θυμίζουμε πως η ταινία είναι ουσιαστικά reboot όοοολης της σειράς ταινιών μέχρι σήμερα.

Οι Ιαπωνικές εκδοχές ήταν συχνά-πυκνά ανεξάρτητες ως ταινίες, με κάποια βασικά στοιχεία να τις συνδέει σε μια (όχι-και-τόσο) λογική σειρά.

Μετά, ήρθε το Hollywood και παρουσίασε μια δική του, παντελώς και ολοκληρωτικά άσχετη και ασεβή προς το franchise εκδοχή, που μετέτρεπε τον Godzilla σε κάτι αντίστοιχο με τσαντισμένο Τυρανόσαυρο που θέλει να τον ταΐσουν ψάρια. Η ταινία κρίθηκε ως αποτυχία, “έφαγε πολλά Μπούυυ” (και συνεχίζει μέχρι σήμερα) και οι απανταχού geeks θέλουν να τη διαγράψουν από τη μνήμη τους αλλά δεν μπορούν *.

Ody's thoughts

* Εμένα, πάντως, μου άρεσε. Γκοντζίλας δεν ήταν, “πλακατζίδικη ταινία με τέρας στην οποία γέλασα με την καρδιά μου”, ήταν. Τι πάει να πει “δεν ήταν κωμωδία”;! Και τα Γκοντζιλάκια που γλιστρούσαν στους βόλους και δεν μπορούσαν να πιάσουν τους πρωταγωνισταράδες, τι ήταν;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.