Βοήθησε κι εσύ το Star Wars!

Μπορείς!
Σε ένα διάγγελμά του προς του απανταχού οπαδούς του Πολέμου των Άστρων, ο J.J. Abrams, μας καλεί σε πανστρατιά και αρωγή για την ολοκλήρωση κι τη διάδοση της νέας ταινίας, που θα συνεχίσει τη διαστημική εποποιΐα. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δε θέλει υποστήριξη για τα οικονομικά της ταινίας, αλλά για τη συμμετοχή των φίλων και οπαδών της σειράς, ώστε να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο (πόσο περισσότερο;;) το hype της. Ο μέγας σκηνοθέτης μας μιλάει από τα σετ των γυρισμάτων στο Άμπου Ντάμπι, τοποθεσία που φαίνεται θα είναι το σκηνικό για τον γνωστό Tatooine (πάλι Tatooine; πάλι άμμος; Oh, no…). Μάλιστα στο πλάνο μπαίνει κι ένας ταλαίπωρος εξωγήινος αγωγιάτης, καλό δείγμα, γιατί τα τελευταία S.W. μας είχαν φλομώσει στο CGI και τη green screen.

Όστις βούλεται, μπορεί να πάει στο minisite μέσω του οποίου θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό με έπαθλο ένα ταξίδι στο Λονδίνο όπου θα κάνει παρέα με τον JJ και την παρέα του και θα συμμετάσχει και στην ταινία. Καλά, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, μάλλον θα είναι κάποιο χαζό publicity stunt, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης στην ίδια σελίδα μπορείς να καταβάλλεις τον οβολό σου, για να ταΐσεις τα καημένα παιδάκια της Αφρικής, με τη βοήθεια της Δύναμης και του πορτοφολιού σου.

Galacticus's thoughts

Αν είσαι βαρεμένη κόρη ρώσου μεγιστάνα του πετρελαίου, μπορείς να δώσεις 50 χιλιάρικα και να χριστείς “Jedi Grand Master of the Order”. Αν σε λένε Φώτη, είσαι άνεργος εκ πεποιθήσεως, σε ζει η γυναίκα σου και έχεις εξωχικό στο Μαύρο Λιθάρι (λέμε τώρα, τυχαίο παράδειγμα…), μπορείς, αν ο Κρόνος είναι σε συζυγία με την Αφροδίτη και ο Ήλιος έχει βγει από τον Καρκίνο, να δώσεις τουλάχιστον 10 ευρώ για να φάει κανένα παιδάκι της Σομαλίας λίγο μοσχαράκι με ρύζι.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.