Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα από την ίδια τη Google

Η Google μπαίνει και στο παιχνίδι της αυτοκίνησης – και, μάλιστα, της… “έξυπνης” αυτοκίνησης, αφού ετοιμάζει για εμπορική διάθεση τα πασίγνωστα πια αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της.

google_self_driving_car_002.jpg

Μέχρι σήμερα, τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα που είχε παρουσιάσει η Google αφήνοντας μας όλους άφωνους (…με το ότι όντως λειτουργούσαν!) ουσιαστικά δεν ήταν δικά της. Δική της ήταν η τεχνολογία που αντικαθιστούσε τον οδηγό, αλλά τα ίδια αυτοκίνητα ήταν τροποποιημένες εκδόσεις εμπορικά διαθεσίμων οχημάτων από τις Toyota και Lexus. Όχι πια.

Η Google αποκάλυψε στην Recode conference την δική της εκδοχή για το πως θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος, ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες της σε ένα αυτοκίνητο δικής της κατασκευής.

google_self_driving_car_001.jpgΤο ίδιο το αυτοκίνητο είναι απίστευτα χαριτωμένο, ή… τραγικά ηλίθιο – γούστα είναι αυτά! Εμφανισιακά, μοιάζει με έναν κάπως πιο τετραγωνισμένο συνδυασμό του κλασικού Fiat 500 με τον “Σκαραβαίο” της Volkswagen.

Σύμφωνα με την Google το project βρίσκεται σε πολύ πρώιμη φάση, αλλά αισιοδοξεί πως θα έχει τουλάχιστον 100 οχήματα έτοιμα για εκτενέστερες δοκιμές μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Αφού γίνουν κάποιες αρχικές δοκιμές στην California, η εταιρεία θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα της αρκετά και με την βοήθεια συνεργατών, προδίδοντας πως δεν πρόκειται απλά για ένα πείραμα της, αλλά για έναν χώρο στον οποίο σκοπεύει να εισβάλει δυναμικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.