Αντίο Blu-Ray

Η Sony προειδοποίησε τους επενδυτές της να προετοιμαστούν για την αρχή του τέλους.blu_ray004.jpg

Ευτυχώς ή δυστυχώς, καθώς ο κόσμος στρέφεται όλο περισσότερο στο digital, η διάθεση μουσικής και ταινιών μέσω υλικών μέσων, όπως τα δισκάκια DVD και Blu-Ray, αναπόφευκτα μειώνεται. Τώρα, όμως, από ότι φαίνεται, άρχισε η αρχή του τέλους, με την Sony να βλέπει δραματική πτώση στην αγορά των Blu-Ray.

blu_ray002.jpgΈτσι, όπως είπαμε και στην εισαγωγή μας, η εταιρία προειδοποίησε τους επενδυτές της να είναι έτοιμοι για τα επερχόμενα άσχημα μαντάτα. H προειδοποίηση της αντηχεί τις εκτιμήσεις ερευνητικών και συμβουλευτικών εταιρειών όπως η Generator Research, που εκτιμούν σημαντική μείωση των εσόδων από τις πωλήσεις DVDs και Blu-Ray. Μείωση επιπέδου μέχρι και 38% μέσα στην επόμενη τετραετία – κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο της σημερινής αγοράς δηλαδή!

Αυτά όμως δεν είναι και κακά μαντάτα για τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος, αφού τα έσοδα από την online διάθεση τους εκτιμάται πως θα αυξηθούν σε πλήρη αντιδιαστολή με τα υλικά μέσα διάθεσης. Η διάθεση μουσικής και ταινιών μέσω online πωλήσεων και “ενοικίασης” μέσω streaming αναμένεται να δείξει αύξηση μέχρι και 260%, από τα $3,5 δις του τρέχοντος έτους στα $12,7 το 2018.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.