Λινουξάκι και στο Στρατό

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου το open source φαίνεται να εξαπλώνεται στην τεχνολογία αιχμής
Αυτά τα θαυμαστά που βλέπουμε στους στρατούς του μέλλοντος, στο CoD Advanced Warfare, ήδη αρχίζουν και υλοποιούνται. Και μάλιστα το software των high-tech πολεμικών μηχανών είναι το καλό, ανοικτό μας Linux. Η εταιρεία αμυντικών συστημάτων, Raytheon έκανε τη μετάβασή της από το Solaris στο Linux για τα ιπτάμενα drones της που χρησιμοποιούν και τα 4 σώματα του αμερικάνικου στρατού (U.S. Navy, Air Force, Army, and Marine Corps).

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ειδικό Linux-based embedded λειτουργικό για το αυτόνομο ελικόπτερο Northrop Grumman MQ-8C Fire Scout, αλλά και το ιπτάμενο drone με το όνομα-σιδηρόδρομο Vertical Takeoff and Landing Unmanned Air Vehicle Tactical Control System (ή μπορείς να το πεις απλά “TCS” και να τελειώνεις!). Με το πιο γνώρισμο και διαδεδομένο Linux Kernel είναι πολύ πιο εύκολο και σύντομο για την εταιρεία, να ενσωματώσει νέες δυνατότητες ελιγμών, παρακολούθησης, ανίχνευσης και πλήξης στόχων, αλλά και καθοδήγησης από προσωπικό στο κέντρο ελέγχου.

Galacticus's thoughts

Ορίστε λοιπόν που ο Tux φόρεσε την παραλλαγή του: αναρωτιέμαι, ο Linus Torvalds θα νιώθει υπερήφανος ή θα έχει ανάμικτα συναιθήματα, για αυτή την τελευταία εφαρμογή του λειτουργικού που δημιούργησε;

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.