Μήνυση στην Oculus VR από τη Zenimax

Η Zenimax επισημοποίησε τις απειλές της προς την δημιουργό της γνωστότερης λύσης εικονικής πραγματικότητας, της Oculus VR, που πρόσφατα αγοράστηκε από το Facebook.

Oculus_DK2_00

note

Θυμίζουμε πως η Zenimax είναι η “μαμά” εταιρεία της id Software, της εταιρείας που είχε δημιουργήσει στο παρελθόν ο John Carmack με την τότε παρέα του, δίνοντάς μας μέσω αυτής τις τεράστιες επιτυχίας των Doom και Quake.

Η Zenimax ισχυρίζεται πως όταν ο John Carmack παραιτήθηκε από αυτήν και εγκατέλειψε την id Software για να μεταπηδήσει στην ομάδα του Oculus Rift, πήρε μαζί του και τεχνολογίες τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε αυτήν.

Αφού είχε προειδοποιήσει ότι θα προέβαινε στις απαραίτητες κινήσεις για να προστατεύσει τα πνευματικά δικαιώματα της, τώρα η Zenimax πραγματοποίησε την “απειλή” της, κάνοντας μήνυση στην Oculus VR και τον ιδρυτή της, Palmer Luckey.

Palmer_Luckey_001.jpg

Η Zenimax, εν συντομία και για να μην τα πολυλογούμε, κατηγορεί αυτόν και την εταιρεία του πως χρησιμοποιούν δίχως να έχουν το δικαίωμα για κάτι τέτοιο δικά της εμπορικά μυστικά που σχετίζονται με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, ενώ καταπατούν τα copyright της.

Βασικός ισχυρισμός της είναι πως η πιο κεντρική από όλες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το Oculus Rift δεν είναι δημιούργημα του Palmer Luckey, για τον οποίο και “πετάει και μπηχτή” πως “τον χαρακτηρίζουν ως οραματιστή” ενώ τον παρουσιάζει ως… “μεταπωλητή” της δικής της τεχνολογίας.

note

Άξιο αναφοράς πως, όπως έχει επισημάνει και η Oculus VR, η Zenimax “έκανε μόκο” και δεν είχε πει κουβέντα για το… παράπονο της μέχρι την ανακοίνωση της εξαγοράς της Oculus VR από το Facebook. Τότε, ξαφνικά, φάνηκε να θυμάται πως τις καταπατούσαν τα πνευματικά δικαιώματα – και πως… “είχε ψωμί η υπόθεση”!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μήνυσης από την, Ήρθε και μια επίσημη απάντηση από την, που αναφέρει ότι…

Quote:

Δεν θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από τις κινήσεις της Zenimax. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν, η Zenimax δεν έχει συνεισφέρει σε καμία τεχνολογία της Oculus. Η Oculus θα υπερασπιστεί με σθένος αυτόν τον ισχυρισμό.

Ody's thoughts

Round One! FIGHT!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.