Η Dropcam στην παρεούλα των Nest-Google

Η Google έκανε την αρχή με τη Nest και τους “έξυπνους” θερμοστάτες και αισθητήρες φωτιάς της, και τώρα συνεχίζει την επέλαση στα… ντουβάρια του σπιτιού μας με την εξαγορά της Dropcam.

dropcam_002.jpg

Για όσους δεν την γνωρίζουν (όχι, ούτε εγώ την είχα ακούσει), η Dropcam δραστηριοποιείται στο χώρο της οικιακής ασφαλείας. Βασικό προϊόν της εταιρίας, μια κάμερα που μπορεί να συνδεθεί εύκολα στο τοπικό – οικιακό δίκτυο, συλλαμβάνοντας εικόνες από τον χώρο που “βλέπει” και ανεβάζοντας τις “στο cloud”.

Σύμφωνα με το The Information, η Google “έχει βάλει στο μάτι” την Dropcam, και σκοπεύει να προβεί άμεσα σε εξαγορά της με “μεσάζοντα” τη Nest, την εταιρεία που απέκτησε πρόσφατα για $3,2 δις.

note

Αυτή, όπως προανέφερα, είναι κυρίως γνωστή για τον έξυπνο θερμοστάτη της και τον… σχεδόν το ίδιο έξυπνο ανιχνευτή πυρκαγιάς της.

Άξιο σημείωσης πως, σύμφωνα με φήμες, και η Apple ετοιμάζεται να κάνει μεγάλο μακροβούτι στο χώρο των “οικιακών” συσκευών του είδους, μεταφέροντας την μάχη για κυριαρχία σε κάθε πτυχή της ζωής μας από το Internet και τις επίπεδες οθόνες στον… τρισδιάστατο κόσμο και τα σπίτια μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.